Tar farvel med Victor Norman

4 days ago 7



Se direkte:

Den tidligere statsråden og NHH-professoren bisettes fra Mariakirken i Bergen.

Publisert 02.10.2024 11:38 Sist oppdatert 16 minutter siden

Samfunnsøkonomen og den tidligere Høyre-politikeren sovnet stille inn fredag kveld 20. september, etter å ha vært alvorlig kreftsyk over tid.

Victor Norman ble 78 år gammel. 

 Fride Sørensen / TV 2
TENTE LYS: Bilde av Victor Norman i Mariakirken i Bergen onsdag. Foto: Fride Sørensen / TV 2

– Med Victors bortgang har Norge mistet en fremragende økonom, en kreativ fornyer av offentlig forvaltning og en engasjert samfunnsbygger og debattant, sa Høyre-leder Erna Solberg da bortgangen ble kjent.

Norman var gift med Bergens byrådsleder Christine Meyer (H).

– Å leve med deg var som å bo midt i et levende seminar fylt av kjærlighet, skrev Meyer i Facebook-innlegget der hun fortalte om dødsfallet. 

Bisettelsen i Mariakirken i Bergen starter 12.00. Den kan du følge direkte øverst i saken. Vi oppdaterer saken underveis.

 Fride Sørensen / TV 2
STØTTE: Byrådsleder i Bergen og enke til Victor Norman, Christine Meyer, får en klem av de oppmøtte utenfor Mariakirken onsdag Foto: Fride Sørensen / TV 2

To tidligere statsministrer møter 

Norman var tidligere arbeids- og administrasjonsminister i Norge under Kjell Magne Bondevik sin andre regjering i perioden 2001 til 2004.

Som statsråd er kanskje Norman mest kjent for å ha flyttet ni statlige tilsyn ut av Oslo.

Før det var han rektor på NHH, der han også var professor i en årrekke.

For noen år siden ledet han demografi-utvalget nedsatt av Solberg-regjeringen, der det ble tatt til orde for å la 16-åringer få kjøre bil i distriktene, innføre gratis barnehage og SFO, samt skattefritak for å stimulere markedet for utleieboliger.

Høyre-leder Erna Solberg er på plass i Bergen for å delta i bisettelsen.

– Han fikk gjort mye. Og han har lært mange. Han viste at man faktisk kan være stat, men ikke ligge i i Oslo, sier Solberg til TV 2 før bisettelsen.

Også tidligere statsråd og nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, har møtt opp.

Read Entire Article