Sylvi Listhaug taler til Frps landsmøte: Mener norske skattepenger legitimerer terrorisme

1 week ago 13



Frp-leder Sylvi Listhaug går til angrep mot regjeringen i sin landsmøtetale.

fredag 19. april kl. 14:56

Fredag startet Frps landsmøte.

Partileder Sylvi Listhaug startet sin landsmøtetale med å snakke om internasjonal politikk – og gikk rett i strupen på regjeringen:

– Tiden for norsk dialog med terrororganisasjoner og krefter som ønsker å skade vårt demokrati og frata oss vår frihet må ta slutt.

– Våre skattepenger skal ikke brukes på å legitimere terrorister, diktatorer og deres regimer. Våre skattepenger skal gå til å sikre frihet og trygghet, sier hun.

Listhaug utdyper ikke hva hun mener med dialog med terrororganisasjoner – eller hvordan norske skattepenger bidrar til å legitimere terrorister.

Foto: Hallgeir Vågenes / VG

– Koseprat med mørkemenn

Listhaug åpner samtidig for å bruke penger fra oljefondet for å ruste opp norsk forsvar.

– Vi godtar ikke at penger stopper nødvendig opprustning av Forsvaret. Vi skal holde løftet som er gitt det norske folk: Aldri mer 9. april!

Listahug snakket videre om situasjonen i Midtøsten, og at Israel må ha rett til å forsvare seg. Hun gikk hardt til angrep mot Iran.

– Til Støre vil jeg si: Stopp kosepratingen med mørkemennene i Teheran. Bruk ressursene til å stå opp for iranere i Norge som utsettes for dette terrorregimet.

Sylvi vil ha kjernekraft

Listhaug snakket også om energipolitikk i sin tale. Hun ønsker å trappe opp oljeletingen, og ha mer norsk oljeutvinning.

– Når Sokkeldirektoratet mener at det ligger store olje- og gassreserver i Barentshavet, da må vi lete mer og bygge ut nødvendig infrastruktur i nord.

– Derfor sier jeg som FpU: Drill baby, drill!

Hun tar også et klart standpunkt for kjernekraft

– Vi skal bygge ut mer vannkraft, annen fornybarkraft der det er tilslutning lokalt og ikke minst: Det er faktisk på et område vi vil ha svenske tilstander – Frp vil ha kjernekraft nå!

Read Entire Article