Stor politiaksjon på Agder: 19 personer pågrepet

3 hours ago 2



Politiet sier det er betydelige utfordringer med organiserte kriminelle i hele Agder politidistrikt.

Foto: Fædrelandsvennen, Kjartan Bjelland / NTB

Publisert: 16.10.2024 09:19 | Oppdatert: 16.10.2024 09:58

Kortversjonen

– Dette har vært en av de største aksjonene vi har hatt i Agder noen gang, sier visepolitimester Morten Sjustøl.

Politiet sier på pressekonferansen at de har gjennomført en omfattende, planlagt og koordinert aksjon mot en kriminelt nettverk på Sørlandet.

19 personer er pågrepet. Alle er menn. De er pågrepet for narkotikakriminalitet. Politiet har beslaglagt penger, narkotika og skytevåpen.

12 personer er besluttet varetektsfengslet av hensyn til mulig bevisforspillelse. Det kan være aktuelt å fremstille flere for fengsling.

Politiet på Agder sier det er en betydelig utfordring med kriminelle nettverk i regionen, disse er jevnt fordelt på tvers av hele regionen.

Grov kriminalitet

Torgeir Winsnes er etterretningsleder i Agder politidistrikt. Han sier at Sørlandet ligger strategisk plassert for kriminelle. Han sier de ser organiserte kriminelle handlinger på flere området:

  • Narkotika
  • Våpensmugling
  • Hallikvirksomhet
  • Menneskesmugling
  • Arbeidslivskriminalitet og grov økonomisk kriminalitet.

Ifølge Winsnes kjenner de til 25 ulike kriminelle nettverk på Agder.

Winsnes sier også de ser voldsoppdrag legges ut på internett. Et annet problem er at unge og sårbare personer rekrutteres inn i de kriminelle miljøene. Oppdragene som legges ut på nettet, handler stort sett om gjeldsinndrivelse. Andre ganger handler det om å «sette et eksempel» overfor andre, ifølge politiet.

Alle de pågrepne er over 18 år og bor på Sørlandet. Ifølge politiet består miljøet av unge voksne. Politiet linker også kidnappingen som skjedde for noen uker i Kristiansand, til miljøene med organisert kriminelle.

Planlagt

Politiet opplyser at politiaksjonen ikke har sammenheng med den forhøyede trusselsituasjonen i Norge.

– Aksjonen har ikke sammenheng med den forhøyede trusselsituasjonen i Norge. Dette er en planlagt aksjon i forbindelse med en etterforskning som politiet i Agder har jobbet med over tid, sier Sjustøl.

Read Entire Article