Stavanger-ordfører går av etter misbruk av partimidler

1 month ago 18



Hun skal ha brukt over 50.000 kroner fra partikassen.

 Elias Engevik / TV 2
Foto: Elias Engevik / TV 2

Publisert 04.09.2024 14:23 Sist oppdatert nå

Sissel Knutsen Hegdal (H) går av som ordfører i Stavanger med umiddelbar virkning. Årsaken er misbruk av partimidler til privat forbruk under valgkampen 2023, skriver Aftenbladet onsdag.

– Jeg ser jeg har gjort en feil, sier hun til avisen.

Saken hun nå går av for, handler om bruk av partimidler til privat bruk da hun var ordførerkandidat i fjor. 

Dette har dukket opp i en intern gjennomgang av regnskapet for 2023 som ble gjort i vår, skriver avisen.

Hegdal varslet tirsdag gruppestyret i Stavanger Høyre, skriver Høyre i en pressemelding. 

«Gruppestyret tar beslutningen til etterretning, og Stavanger Høyre vil starte intern prosess for å finne en ny ordførerkandidat blant Høyres øvrige medlemmer av bystyret. Det vil bli avholdt et gruppemøte i Stavanger Høyre onsdag kveld», skriver de videre.

Partiet selv skriver at det var i forbindelse med avslutning av Stavanger Høyres bystyregruppes 2023-regnskap, at det kom frem at et betalingskort knyttet til bystyregruppens konto, var blitt brukt til å betale for utgifter som ikke skulle vært belastet bystyregruppen.

De sier at dette har skjedd ved minst ni anledninger i perioden januar til september 2023. Det aktuelle kortet ble disponert av Sissel Knutsen Hegdal, som i denne perioden var Høyres gruppeleder i Stavanger bystyre.

Hegdal er nå sykemeldt, opplyser partiet til TV 2. Hun har ikke ønsket å medvirke til partiets pressemelding, men har tilbakebetalt totalt 51.148 kroner til bystyregruppen.

Read Entire Article