Statsforvalteren: Siktede etter apotekdrapet i Arendal fikk forsvarlig helsehjelp

4 days ago 10



Statsforvalteren i Agder mener at mannen som er siktet for apotek-drapet i Arendal i april, fikk forsvarlig helsehjelp.

 Helge Mikalsen / VGInnbyggerne i Arendal la ned ned blomster foran apoteket der den drepte kvinnen jobbet. Foto: Helge Mikalsen / VG
onsdag 2. oktober kl. 15:17

– Hendelsen er dypt tragisk. Og den illustrerer at det kan være svært vanskelig å forutsi fremtidig alvorlig voldsatferd til tross for at helsetjenesten har gjort adekvate voldsrisikovurderinger og ytt forsvarlig helsehjelp til personer med alvorlig psykiske lidelser, sier fylkeslege Aase Aamland i en pressemelding.

Miriam Daniela Ayres Cea (35) arbeidet på Boots apotek i sentrum av Arendal.

I forbindelse med åpning av apoteket for dagen, gikk hun ut på gaten utenfor hvor hun helt overraskende blir angrepet med kniv. Hun gikk tilbake inn i butikken for å få hjelp, men livet sto ikke til å redde.

Politiet fant senere drapsvåpenet i en søppelkasse i nærheten.

To dager etter drapet pågrep politiet en 63 år gammel mann som de mener står bak ugjerningen. Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom ham og kvinnen som ble drept.

Ifølge forsvarer så ønsker siktede å benytte sin rett til å ikke forklare seg for politiet. Da han ble fremstilt for varetektsfengsling i retten så nektet han straffskyld og ba om å bli løslatt.

Politiet mener den innledende etterforskningen har styrket mistanken mot siktede og fikk også rettens medhold.

Read Entire Article