Speilglatte veier: Tre trafikkulykker på E6 i Østfold

1 month ago 21



– Det er veldig glatt nå, folk må kjøre forsiktig, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Lørdag kveld er det såpeglatt på E6 i Østfold. I løpet av kort tid var det to ulykker i Moss. Like etter melder politiet om én ulykke på E6 i Halden.

Den ene ulykken i Moss skjedde ved Årvollkrysset sydgående. Den andre ulykken skjedde ved Halmstadkrysset nordgående. Ingen personer er skadet, opplyser politiet.

I Halden ved Svinesundsbrua nordgående var én bil involvert. Fører skal sklidd på veien og mistet kontroll.

– Bilen er ikke kjørbar, og dører har smerter i nakken. Det er behov for berging. Det er også meldt om glatte forhold på E6 i Halden, sier Sveen.

Nødetatene jobber på stedet og berging er på plass.

Såpeglatte sideveier

Begge ulykkene i Moss skjedde på påkjøringsrampene til E6. Bilene skal ha mistet grepet på veien og snurret rundt på veien og truffet autovernet.

Det var totalt seks personer involvert, tre i hver bil. De blir ivaretatt av ambulansen på stedet.

Sveen ber trafikanter senke farten og kjøre etter forholdene.

– Det er ikke ukjent at det blir glatt på denne strekningen fra Moss til Rygge. Det av- og påkjøringsrampene til E6 som ofte blir glatt når det er underkjølt regn og mindre trafikk. Det bør folk være obs på, sier Sveen.

Det var ventet at det skulle bli sludd og snø på Østlandet lørdag. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel fra svenskegrensen til Kongsberg og fra Moss i sør til Hadeland i nord.

Read Entire Article