Like etter at våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel trådte i kraft onsdag, pakket folk sammen eiendelene sine og satte kursen hjem mot Sør-Libanon.
Mange var usikre på hva som ventet på hjemstedet.
Det israelske militæret advarte fordrevne libanesere mot å flytte tilbake til tidligere evakuerte landsbyer i sør.
– IDF er fortsatt til stede i Sør-Libanon etter at våpenhvilen har trådt i kraft. Dere har ikke tillatelse til å reise mot landsbyene som IDF har bedt om at skal evakueres, eller i retning IDF-styrker i området, skriver talsmann Avichay Adraee på X.
Men mange har trosset advarselen og satt kursen hjem.
Landsbyer i ruiner
Tallmateriale som er delt med Sky News skal indikere hvor store ødeleggelsene er.
Centre for Information Resilience har verifisert over 400 videoer som gir et innblikk i omfanget av ødeleggelsene siden kampene startet i oktober i fjor.
For mange libanesere er det vanskelig å kjenne igjen stedet de måtte forlate da angrepene startet.
I landsbyen Bint Jbeil langs grensen til Israel returnerer innbyggerne til raserte bygninger og hus.
De totale kostnadene for skader og økonomiske tap på grunn av konflikten er anslått til 30 milliarder kroner, ifølge en rapport utarbeidet av Verdensbanken.
Dette er en regning som ikke kan dekkes av den libanesiske regjeringen, som fortsatt lider under konsekvensene av en katastrofal finansiell kollaps for fem år siden.
Verdensbanken anslår også at over 99. 000 boliger er delvis eller fullstendig ødelagt i kampene.
Landbrukssektoren har lidd tap på over 12 milliarder kroner de siste tolv månedene. Årsaken er ødelagte avlinger og skadde eller drepte dyr, samt at bønder er drevet på flukt, særlig i de sørlige områdene.
Ifølge Verdensbanken er reiseliv og hotellnæringen, som er viktige bidragsytere til Libanons økonomi, også hardt rammet med tap på 12 milliarder kroner.
I nesten ett år var angrepene konsentrert i Sør-Libanon, langs grensen til Israel.
I den sør-libanesiske byen Aita al-shaab viser satellittbilder enorme ødeleggelser.
Eksperter mener at Israel prøver å skape et ingenmannsland for å hindre Hizbollah-militsen i å returnere til grenseområdene etter at kampene er over.
I september trappet Israel opp offensiven, og startet angrep lenger inn i Libanon mot hovedstaden Beirut.
De siste månedene har Beirut blitt angrepet regelmessig.
De sørlige forstedene er hardest rammet. Dette er områder som har blitt beskrevet som en festning for Hizbollah.
Store tap for Hizbollah
Etter krigen med Israel i 2006 utførte Hizbollah mye av gjenoppbyggingsarbeidet med god hjelp av Iran.
Hvem som vil ta regningen denne gangen, er usikkert.
Hassan Fadlallah, en høytstående Hizbollah-politiker, sier til Reuters at «folket» vil være deres prioritet.
– Vi skal gi dem ly, fjerne ruinene, ta farvel med martyrene og, i neste fase, gjenoppbygge, sier Fadallah.
I løpet av konflikten har Israel påført Hizbollah flere store tap, og drept gruppens leder Hassan Nasrallah og andre fremstående medlemmer.
Det er ikke kjent hvor mange av organisasjonens krigere som er drept. Kilder nyhetsbyrået Reuters har snakket med hevder det er snakk om flere tusen.
– For Hizbollah er det viktigste å garantere lojaliteten til det sjiamuslimske samfunnet. Ødeleggelsene har vært enorme og det vil påvirke organisasjonen, sa Mohanand Hage Ali fra Carnegie Middle East Center.
En høytstående amerikansk tjenestemann sier til Reuters at Hizbollah er «ekstremt svekket» nå, både militært og politisk.
I Libanon har krigen fordrevet mer enn 899. 000 mennesker og drept nesten 4000, ifølge FNs høykommissær for flyktninger og det libanesiske helsedepartementet.
Dødstallene skiller ikke mellom sivile og Hizbollah krigere.
Over grensen i Nord-Israel har krigen ført til at mer enn 60. 000 mennesker er blitt evakuert. 80 israelske soldater og 50 sivile er bitt drept i angrep fra Hizbollah.
Brudd på våpenhvilen
Ifølge libanesiske medier har den israelske hæren (IDF) skutt mot landsbyer i Sør-Libanon og såret minst to personer til tross for våpenhvilen.
IDF sier de skjøt som følge av at flere mistenkte Hizbollah-krigere hadde ankommet ulike deler av Sør-Libanon i biler og dermed brutt vilkårene for våpenhvilen.
Avtalen innebærer at Israelske styrker skal trekke seg helt ut av Sør-Libanon innen 60 dager, og at internflyktninger gradvis skal få vende hjem.
Hizbollah-militsen skal samtidig trekke seg vekk fra grensa mot Israel og flytte sine tunge våpen nord for Litani-elven.
Den libanesiske hæren skal utplassere rundt 5000 soldater sør for Litani-elven, inkludert ved 33 grenseposter mot Israel, ifølge en libanesisk sikkerhetskilde.
Israel fastholder at de vil fortsette å angripe Hizbollah-mål i Libanon hvis de identifiserer trusler mot Israels sikkerhet.