Selvsagt må Holmenkollen være nasjonalanlegg

3 weeks ago 14



Holmenkollen er mye mer enn en arena for internasjonale mesterskap, skriver innleggsforfatterne. Foto: Heiko Junge, NTB

Regjeringens forslag vil svekke Holmenkollens status og undergrave vår felles kulturarv.

Publisert: 18.09.2024 17:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Regjeringen vurderer å skrote Holmenkollens status som nasjonalanlegg for nordiske grener. Flere idretter skal kunne søke tilskudd til mesterskapsanlegg. Det er bra. Men løsningen er ikke å frata Holmenkollen status som nasjonalanlegg for langrenn, hopp og kombinert.

Konsekvensene kan bli store. Nasjonale idrettsanlegg må vedlikeholdes og fornyes. Holmenkollen er mye mer enn en arena for internasjonale mesterskap. For hverdagsidretten og tusenvis av barn og unge er det viktig å trene, konkurrere og la seg inspirere her. Det handler om rekruttering og idrettsutvikling.

Forslaget viser dessuten svak forståelse for Holmenkollens betydning nasjonalt og internasjonalt. Regjeringen har fullstendig oversett det symbolske og historiske aspektet. Holmenkollen er verdenskjent og har siden slutten av 1800-tallet vært arena for Norges nasjonalsport. Hundretusenvis besøker årlig den ikoniske bakken og får innblikk i skihistorien. Ingen annen hovedstad i verden kan skilte med noe i nærheten.

Regjeringens forslag vil svekke Holmenkollens status og undergrave vår felles kulturarv. Selvsagt må Holmenkollen være Norges nasjonalanlegg for langrenn, hopp og kombinert også i fremtiden.

Bodil K. Høstmælingen, styreleder, Skiforeningen

Håvard S. Abrahamsen, generalsekretær, Skiforeningen

Read Entire Article