Vålerenga best i Oslo – én seier unna tittelen

2 hours ago 4



Vålerenga har vært Toppseriens klart beste lag denne sesongen. I byderbyet mot Lyn tok de et langt skritt mot seriegull.

 Michaela Kovacs (t.h) scoret med ryggen - og kunne slippe jubelen løs sammen med Olaug Tvedten. Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 12.10.2024 18:36 | Oppdatert: 12.10.2024 18:48

VG Live

– Det føltes godt. Etter at vi scoret hadde vi ganske god kontroll, selv om starten var litt rusten. Det er viktig å komme seg gjennom de periodene hvor man ikke er på topp, sa kampens beste spiller Sædís Heidarsdóttir til NRK like etter kampslutt.

– Tar dere ligatittelen neste runde mot Kolbotn?

– Jeg håper det. Vi går for tre poeng i hver kamp, og så lenge vi gjør jobben som normalt så kan vi det, fortsatte islendingen.

Vålerenga er nå i gang med Champions League-kamper i midtuken samtidig som det er Toppserien i helgene. At det fungerte gleder VIF-sjefen.

– Det er utrolig godt å ha vunnet i dag. Vi klarte å spille en gruppespillskamp onsdag og komme tilbake og vinne i dag, sa Nils Lexerød til NRK.

– Nå skal vi vinne en kamp til og feire seriegull, fortsatte Lexerød.

Onsdagens kamp mot Frida Maanum og Arsenal ser du på VGTV.

  • Vålerenga leder Toppserien med elleve poeng
  • Det gjenstår fire kamper av årets sesong
  • De møter serietoer Brann om to runder. Da kan VIF allerede være seriemestere.
VG Live

Vertene tok ledelsen like før halvtimen var spilt. Et hjørnespark fra Janni Thomsen på første stolpe skapte kaos – og ballen endte hos Michaela Kovacs som uvitende satt den via ryggen.

Thomsen var frempå igjen fem minutter før pause. Inne i Lyn-feltet spilte dansken på tvers til Ronja Arnesen som enkelt doblet ledelsen.

Lyns største sjanse i første omgang kom på overtid. Sofie Tunes mottok et innlegg i VIFs femmeter. Enblom reddet med et nødskrik.

Ledelse til tross. Vertene var ikke fornøyd med prestasjonen de første femogførti.

– Det er et viktig mål. Vi er ikke på vårt beste – og vi må opp et hakk i andre omgang, sa målscorer Arnesen til NRK i pausen.

Like etter pause i Vålerenga-Juventus onsdag fikk gjestenes Cascarino problemer:

Like etter hvilen lurte Karina Sævik Emilie Closs trill rundt. En uvøren takling fra Lyn-backen ga Sævik sjansen fra elleve meter.

Det sies at man ikke skal ta straffen man selv får. Karina Sævik stilte seg opp. Stolpe ut – og myten lever videre.

Sævik lot seg derimot ikke affisere av straffebommen.

Sædis Heidarsdóttir slo nydelig inn fra venstre. Sævik dukket opp på bakre stolpe og stupheadet inn spikeren i kisten åtte minutter ut i den andre omgangen.

Onsdag skal Vålerenga nok en gang i aksjon i Champions League. Da venter Frida Maanum og Arsenal i London.

I Champions League-debuten var Vålerenga nære poeng mot det italienske storlaget Juventus:

Read Entire Article