Seks soldater dømt for voldsbruk

1 day ago 5



Masseslagsmålet i Åndalsnes:

ÅLESUND (TV 2): Seks belgiske soldater er dømt til ubetinget fengselsstraff etter masseslagsmålet på Åndalsnes i februar.

 Per Christian Dyrø / TV 2
ÅSTED: Det var utenfor Nabo'n pub på Åndalsnes det brøt ut masseslagsmål mellom belgiske soldater og lokalbefolkningen i februar i år. Nå er dommen klar. Foto: Per Christian Dyrø / TV 2

Publisert 04.10.2024 13:34

Fengselsstraffene er på henholdsvis 60 dager, 30 dager og 21 dager. To av soldatene er frikjent.

Åtte belgiske spesialsoldater var tiltalt for grov kroppskrenkelse etter et masseslagsmål på Åndalsnes i februar i år. Påtalemyndigheten mener kroppskrenkelsen er grov fordi den er begått i fellesskap.

Samtlige er også tiltalt for å ha forstyrret fred og orden. De belgiske spesialsoldatene har hele tiden nektet straffskyld for kroppskrenkelse.

Aktor la under hovedforhandlingen ned påstand om at tre soldater må dømmes til 60 dagers fengsel, to må sone 30 dager, ytterligere to i 24 dager, mens en av soldatene må dømmes til 21 dagers ubetinget fengsel.

Steinar Wiik Sørvik forsvarer en av de belgiske soldatene. Han har kritisert politietterforskningen og hevdet at prosedyrene for identifisering på video ikke var fulgt.

– Det er gjort en så dårlig jobb at tingretten må se bort fra videobeviset. Min klient er ikke identifisert på en slik måte at enhver tvil er fjernet. Da må han frifinnes, fremholdt Wiik Sørvik i sin prosedyre i Møre og Romsdal tingrett i september.

Saken blir oppdatert.

Read Entire Article