Ruud-exit i US Open – utnyttet ikke stjernekollaps

1 month ago 19



(Casper Ruud – Taylor Fritz 6–3, 4–6, 3–6, 2–6) I åttedelsfinalen sa det stopp for Casper Ruud – i en US Open-utgave som er vidåpen.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB

Publisert: 01.09.2024 21:56

– Ikke noe bombe at han slår Casper Ruud på dette dekket, sier Max-kommentator Ola Bentzen etter at exiten var et faktum.

Med to av sportens aller største ute av storturneringen i Carlos Alcaraz og Novak Djokovic – var US Open i år trolig Ruuds beste mulighet på en god stund. På hardt underlag.

US Open er én av fire «Grand Slams» i tennis. Selv om det ikke er favorittunderlaget hans, har nordmannen et finaletap mot Alcaraz i 2022 å vise til.

Ruud trives nemlig best på grus, men med så store stjerner ute har turneringen åpnet seg veldig. Verdensener Jannik Sinner hadde først blitt en motstander i en eventuell finale for Ruuds del.

Men det blir ingen kvartfinale på Ruud. Hjemmehåpet Taylor Fritz spilte seg bare bedre og bedre i kampen etter at nordmannen tok det første settet. Fritz vant 3–1 i sett.

Fritz møter vinneren av Brandon Nakashima og Alexander Zverev i neste runde.

 Her i New York ble åttedelsfinalen spilt. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB

I det andre settet slet det norske tennisesset med at han svettet noe voldsomt.

– Svettingen plager ham utpå der. Det forstyrrer ham kanskje litt på slutten, en av mange ting, sa kommentator Ola Bentzen på Max.

En dobbeltfeil fra Ruud ble avgjørende i sett to – og da var stillingen 1–1.

Fritz spilte seg bare bedre og bedre i kampen. Det tredje settet hadde han lite problemer med å ta: 6–3. I det siste settet fortsatte Fritz-dominansen. Han brøt Ruud i to strake servegame og vant overlegent 6–2.

Fritz ble ikke brutt etter at Ruud tok det første settet.

PS: Norske Nicolai Budkov Kjær har tatt seg til 2. runde i juniorversjonen av US Open. Han vant Wimbledon tidligere i år.

Read Entire Article