Rooths stjernestatus: – Jeg tror mamma merker det mer

3 hours ago 4



Mirakelet i Paris endret livet til Markus Rooth (22). Nå har han fått sin første store sponsor.

Markus Rooth er i gang med full trening igjen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 13.10.2024 11:03

– Jeg tror mammamammaMette Rooth. Tidligere håndballspiller. Hun og pappa Espen Rooth følger opp sønnen både kommersielt og sportslig. merker det mer enn meg på forespørsler som kommer inn. Jeg har ikke så mye kontroll på det. Men det er vel ikke tvil om at flere vet hvem jeg er nå enn i juli, sier Rooth til VG.

Vi møtes under en treningsøkt for å prate om hans nye samarbeidsavtale med Nike, som er signert frem til OL i Los Angeles.

I 2028 kommer Rooth til å stille som regjerende mester etter at han snudde landet på hodet med Norges første OL-gull i tikamptikampTikamp er en friidrettskonkurranse som består av ti ulike øvelser, som løping, hopp og kast. siden Helge Løvland i 1920.

«Det er helt feil i hodet mitt», sa Rooth da VG møtte han og familien dagen derpå foran Triumfbuen i Paris.

Mamma Mette, pappa Espen, søstrene Kajsa og Marthine omkranser Markus dagen etter OL-gullet. Foto: Herman Folvik / VG

Da slet han med å forstå hva som hadde skjedd. sliter 22-åringen med å huske på at han faktisk har vunnet OL, for han tenker bare på å bli bedre.

Men bragden har gjort han langt mer attraktiv for media og TV, samarbeidspartnere, ulike arrangementer, influensere og lignende. Og folk stopper han overalt for å hilse og ta bilder.

– Jeg går ikke ut uten å ordne håret mer. Jeg vet at nesten uansett hvor jeg går nå, er det folk som kjenner meg igjen. Da vil jeg se bra ut, men det er ikke noe problem. Jeg er ikke like kjent som Haaland.

– Jeg kan gå på butikken og trenger ikke livvakter, det er ikke noe frihetsberøvelse for meg. Det er bare flere som kjenner meg igjen, og det er egentlig bare stas.

Han er stolt over å ha landet en avtale med Nike, som dominerer friidretten sammen med Adidas og Puma.

I VM i Budapest brukte han ti av ti sko fra amerikanerne. Mens i OL i Paris var det ni av ti – i lengde hoppet han med en spesialsko fra Puma som Leif Olav Alnes og Karsten Warholm ordnet.

– Jeg husker ikke når jeg hadde «Nike-avtale» øverst på ønskelisten til jul... Jeg var liten. Det er drømmen, sier Rooth.

I tikamp benyttes en rekke ulike sko.

– Det største problemet har vært å få tak i de nyeste skoene hele tiden, for de har ofte gått til utøvere som har avtaler og får dem før de kommer på markedene, sier Rooth.

– Var det vanskelig å si fra seg muligheten til å bruke Puma-skoen i lengde?

– Jeg hoppet langt med den i år, men jeg vet ikke om det var på grunn av skoen eller at jeg bare var i god form og hoppet langt. Det var en god sko. Men jeg tror ikke det er den som utgjør den store forskjellen. Persen min fra VM inne er med Nike, svarer Rooth.

Han har også inngått et samarbeid med klesmerket Gant.

– Satsningen har gått bra uten disse sponsorene også, men det er en stor bonus å få en sponsor. Det er stas, og kult for meg uten tvil, sier Rooth.

Han vil se felles verdier eller noen felles prosjekter i samarbeidspartnerene sine.

– Jeg kommer aldri til å gjøre en avtale for kun penger, jeg må se en større merverdi enn bare raske «cash».

Read Entire Article