Reuters: Israelske styrker har igjen skutt mot FN-styrker i Libanon

2 hours ago 4



To personer skal være skadet etter at en observasjonspost til FN-styrken «Unifil» i Sør-Libanon ble beskutt av israelske styrker.

 - / AFP / NTBUnifil-styrker avbildet i Sør-Libanon den 8. oktober. Foto: - / AFP / NTB
fredag 11. oktober kl. 10:11

Det opplyser en ikke navngitt FN-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet skal ha skjedd fredag på en observasjonspost i Unifil sin hovedbase i Naqoura i Sør-Libanon.

Det er andre dagen på rad at israelske styrker skal ha angrepet FN-styrken sin hovedbase.

Torsdag ble også to soldater i Unifil lettere skadet da en israelsk stridsvogn skjøt mot ett av deres vakttårn i hovedbasen, fikk VG opplyst av talsmann Andrea Tenenti.

Israelske styrker skjøt også mot en stilling i nærheten og ødela biler og kommunikasjonsutstyr, ifølge uttalelse fra Unifil.

 STRINGER / EPA / NTBBasen til Unifil i Ebel es Saqi i Sør-Libanon. Foto: STRINGER / EPA / NTB

– Det er svært alvorlig at den fredsbevarende FN-styrken i Libanon (Unifil) har blitt beskutt av israelske styrker, sa utenriksminister Espen Barth Eide senere torsdag i en uttalelse.

Unifil har mandat fra FN til å bistå den libanesiske hæren i arbeidet med å holde den sørlige delen av landet fri for våpen og væpnede grupper som ikke er en del av hæren.

Dette har skapt gnisninger med Hizbollah-militsen, som har sine kjerneområder nettopp i sør.

 Karamallah Daher / Reuters / NTBFoto: Karamallah Daher / Reuters / NTB

Det israelske forsvaret (IDF) kommenterte angrepet torsdag kveld. De skrev på X at Hizbollah opererer i Sør-Libanon, også nær Unifil.

– IDF-tropper opererte i området Nqoura, ved siden av en Unifil-base. Vi instruerte derfor FN-styrkene om å holde seg i beskyttede rom, før vi åpnet ild, skrev de.

Unifils 50 deltakende land ble torsdag enige om å holde styrken på over 10.000 mann utplassert mellom Litani-elva i Libanon, helt nord i FN-området, og den FN-godkjente grensen mellom Libanon og Israel, kjent som den blå linjen.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article