Restauranten hadde store problemer med ungdomsgjenger. Så fant de en løsning.

1 month ago 27



Problemene økte under pandemien. Nå kan burgerrestauranten ha funnet svaret.

– Før kunne du som leder av en restaurant gå og snakke med ungdommene. Det tør veldig få av våre ledere i dag, sier Ronny Sigbjørnsen, sjef for McDonald's-restaurantene mellom Stavanger og Arendal. I bakgrunnen medarbeider Samar Alhawija. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad
  • Thomas Ergo

Publisert: 18.08.2024 12:28

Kortversjonen

(Stavanger Aftenblad): Debatten om ungdomsvold tok fyr etter at landets politidirektør i vinter gikk ut med urovekkende statistikk: Fra 2022 til 2023 økte antallet straffbare forhold begått av barn og ungdom med 28 prosent28 prosentI 2023 ble det påtaleavgjort 21 800 straffbare forhold av mindreårige. En økning på 28 prosent fra 2022. Spesielt har andelen voldshendelser vokst, med 5400 registrerte lovbrudd utført av ungdommer. Dette er 37 prosent mer enn året før, hvor tallet lå på 4000. Kilde: Politidirektoratet. Spesielt har andelen voldshendelser økt. Og den har særlig økt blant barn under 15 år. Det er en liten gruppe ungdommer som står for mesteparten av den grove volden. Problemet er økende i alle de største byene.

Hva kan gjøres for å bekjempe ungdomskriminaliteten? Det har vært tema i minst sju ulike debatter under Arendalsuka. Én av debattene ble arrangert av restaurantkjeden McDonald's.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article