Solbakken om Haalands særbehandling: – De andre spillerne forstår og aksepterer

2 hours ago 4



Ståle Solbakken (56) innrømmer at Erling Braut Haaland må få spesialbehandling på landslaget.

 Landslagssjef Ståle Solbakken fikk hilse på nytilsatt Lillestrøm-trener Dag-Eilev Fagermo før landslagstreningen mandag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 07.10.2024 14:28 | Oppdatert: 07.10.2024 15:00

Norge-sjefen møtte mandag norsk media foran ukens to Nations League-kamper mot Slovenia (hjemme torsdag) og Østerrike (borte søndag).

Der blir Erling Braut Haaland Norges landslagskaptein i Martin Ødegaards skadefravær. Manchester City-spissen var et naturlig tema før landslagsdobbelen.

Solbakken fikk blant annet spørsmål om forskjellen på fasilitetene City tilbyr i hverdagen for Haaland kontra hva Norges Fotballforbund kan gjøre på landslagssamling.

På spørsmål om norske landslagsstjerner har presset på for å øke detaljfokuset også på samling, svarer Solbakken slik:

– Haaland får lov til å ha med seg egen fysioterapeut i Mario Pafundi. Det går ikke hvis alle skal ha sin egen fysio. Hvis Jens Petter (Hauge) kommer og spør om å ha med sin egen fysio, så går ikke det, innrømmer Ståle Solbakken.

Pafundi har vært en del av landslagsteamet i drøyt to år. Det er nøyaktig like lenge som Haaland har spilt i City.

– Erling er en maskin som eksploderer tre ganger i uken 50–60 ganger i året. Jeg tror de andre spillerne forstår og aksepterer det. Erling er førsteprio, sier Solbakken.

Han sier at med spillere i de store klubbene i Europa, må Norges landslag også tilby så gode forhold til spillerne som mulig.

– Men vi er ikke i nærheten av å tilby det samme som Manchester City tilbyr spillerne. Og jeg tror det kan være litt sjarmerende. Det er noen ting som vi ikke kan tilby det samme som de største klubbene når det gjelder restaurering og andre ting.

Solbakken peker på at egen fysioterapeut er den eneste særbehandlingen som Haaland får.

– Han kjenner kroppen til Erling, og det er en fordel også for oss.

  • Her kan du høre hele VGs prat med Ståle Solbakken:

Ståle Solbakken forteller at NFF jobber med å skulle bygge et eget landslagsanlegg, men på spørsmål om når det kan stå ferdig, svarer han:

– Kanskje til Erlings avskjedskamp.

Kapteinen Martin Ødegaard mangler etter å ha blitt skadet i siste landskamp, og Erling Braut Haaland overtar kapteinsbindet. Solbakken kjenner ikke til nye skadeproblemer.

Herrelandslaget fortsetter altså Nations League med to kamper de nærmeste dagene. Norge møter Slovenia torsdag 10. oktober på Ullevaal Stadion og Østerrike søndag 13. oktober i Linz.

Solbakkens menn startet Nations League med en skuffende 0–0-kamp i Kasakhstan, men vant deretter 2–1 hjemme mot Østerrike.

Slovenia og Norge har fire poeng hver etter to runder, mens Østerrike og Kasakhstan har ett poeng.

De to siste kampene for Norge er Slovenia borte den 14. november og Kasakhstan hjemme den 17. november.

Read Entire Article