Ble kalt inn til møte – får ikke viljen sin

2 hours ago 4



Langrennskomiteen i Norges Skiforbund vil ikke endre på planene.

Kristian Skrødal og Jan Thomas Jenssen ville endre på terminlisten. Det blir det ikke noe av. Foto: Johannes Strand
  • Johannes Strand

    Johannes Strand

Publisert: 07.10.2024 14:28 | Oppdatert: 07.10.2024 14:57

For halvannen uke siden var regiontrener Kristian Skrødal, Jan Thomas Jenssen og Emil Iversen tydelige: De mente sprinten på Beitostølen burde gå i fri teknikk – ikke i klassisk stil som «alltid».

Årsaken til det er at VM-sprinten i Granåsen skal gå i fri teknikk.

– Det handler om at alle skal få komme til bordet. Alle bør få muligheten til å matche seg mot de beste. Det vil gi et bredt og bra grunnlag for VM-uttaket. Da får vi mann mot mann og kvinne mot kvinne, sa Skrødal, som sendte en mail til skiforbundet der han ytret sin mening.

Les også

Sendte brev til skitoppene: – Alle må få komme til bordet

– Det er vanskelig å forstå at de legger opp til et klassiskrenn der. Alle VM-aktuelle løpere jeg snakker med vil ha skøytesprint, sa Iversen.

Møtevirksomhet

I etterkant har blitt gjennomført et møte, der representanter fra norsk langrenn diskuterte saken.

Mandag kom beskjeden: Det blir ingen endring.

«Etter vurderinger og råd fra deltakerne i møtet med regionlagene, Team Elon og representanter fra privatlagene, har langrennskomiteen besluttet at sprinten på Beitostølen fredag 22. november 2024 skal gjennomføres i klassisk stil», skriver skiforbundet.

Landslagssjef Ulf Morten Aune sier til Adresseavisen at et flertall ønsket å følge den opprinnelige planen:

– Vi fikk et råd fra dem i møtet, der det var en avstemning, at de ønsket seg en sprint i klassisk stil. Vi var veldig tydelige på at vi la null prestisje i dette, og det ble mange gode diskusjoner.

– Sterkt uenig

Dermed får ikke trønderne viljen sin.

– Jeg kjempet for de nest beste sprinterne til å få en ekstra mulighet til å gå seg inn i VM-diskusjonen, men nå ble det ikke som vi ønsket. Vi må bare respektere at det er ulike meninger rundt om i Ski-Norge, sier Skrødal etter at beslutningen ble kjent.

Under ei samling i Molde var også Emil Iversen tydelig på at sprinten på Beitostølen bør gå i fri teknikk. Foto: Johannes Strand

– Jeg er fortsatt sterkt uenig, fordi jeg mener VM er så spesielt at vi trenger flere muligheter enn den ene vi har nå.

Skrødal viser til at vinneren under norgescuphelga på Gålå får muligheten til å gå verdenscupsprinten på Lillehammer før jul.

– Mislykkes du på Gålå, må du vinne NM-sprinten i slutten av januar med 100 meter.

Kun fire norske utøvere, og eventuelle regjerende mestre, får ta del av de individuelle konkurransene i VM.

Trener for Team Aker Dæhlie, Hans Kristian Stadheim, skulle også sett at det ble fri teknikk.

– Personlig ønsket jeg det, og det kommuniserte jeg også i møtet. Samtidig er det viktigste for meg at vi har en god dialog, og jeg oppfatter at det har vært det, sier Stadheim.

– Det var allerede et trangt nåløye med tanke på VM, og det ble ikke større nå. Men i tradisjon tro, må vi gå fort på ski for å kvalifisere oss.

Read Entire Article