Red Bull frir til Mercedes-stjerne

2 weeks ago 9



Red Bull er inne i sin lengste seierstørke på fire år. Nå forteller teamsjef Christian Horner at de ikke er redde for å gjøre endringer i førerkabalen.

PÅ FØRERJAKT? Christian Horner har ikke lukket døren for at de kan endre på laget etter neste sesong på tross av at de har to førere på kontrakt. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 24.09.2024 09:53

Etter at Max Verstappen vant syv av de ti første hovedløpene denne sesongen, har ikke seiersmaskinen Red Bull tronet øverst på pallen på de foregående åtte Formel 1-løpene.

Det ønsker teamsjef Christian Horner å gjøre noe med.

– Det er et skille nå, og nå må vi bruke tid for å finne ut hvilke muligheter som ser best ut i fremtiden, sa Horner til Sky Sports etter helgens løp i Singapore.

Max Verstappen ble, som vanlig, beste Red Bull-bil Han kjørte inn til en annenplass tyve sekunder bak Lando Norris i Singapore.

Åtte strake hovedløp uten seier har ikke skjedd for Red Bull siden 2020. Selv om teamet har to førere på kontrakt ut 20262026Sergio Perez signerte i sommer en avtale ut 2026. Max Verstappen har kontrakt ut 2028. kan likevel et førerbytte være en løsning for Red Bull.

– Vi er ikke redde for å gå utenfor «poolenpoolen«Poolen» er et Formel 1-uttrykk ofte brukt for de førerne et lag har på kontrakt.». George Russell sin kontrakt går ut etter 2025-sesongen vet du. Det ville vært tåpelig å ikke ha det i bakhodet, fortsetter Christian Horner til kanalen.

Det er også knyttet stor spenning til hvem som blir lagkamerat med Yuki Tsunoda i Red Bulls samarbeidslag «RB». Daniel Ricciardo har plassen nå, men han er etter alle solemerker ferdig i Formel 1:

George Russell er inne i sin tredje sesong som Mercedes-fører. Han har hatt Lewis Hamilton som lagkamerat hele perioden. Sistnevnte er allerede klar for Ferrari neste sesong. I 2025 skal George Russell kjøre sammen med 18-år gamle Andrea Kimi Antonelli.

Det gjenstår fem løp av årets Formel 1-sesong. Neste løp er Red Bull-fører Sergio Perez på hjemmebane i Mexico i slutten av oktober.

Max Verstappen leder fremdeles årets førermesterskap, men Lando Norris tok inn åtte nye poeng i Singapore og ligger nå 52 poeng bak.

Red Bull har blitt forbigått i konstruktørmesterskapet, der leder McLaren med 41 poeng.

Read Entire Article