Reagerer på Høibys Italia-tur: – Jeg ville ikke gitt det rådet

1 month ago 18



Marius Borg Høiby (27) har reist til Italia etter råd fra sin forsvarer. TV 2 har spurt flere forsvarere hva de mener om valget.

230824_Front
REIST UTENLANDS: Marius Borg Høiby har reist til Italia samtidig som han er siktet for vold og etterforskes for mishandling i nære relasjoner. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 29.08.2024 16:58

Onsdag ble det kjent at Høiby har reist til Italia, dagen etter at han var i sitt første avhør med politiet. Hans forsvarer Øyvind Bratlien opplyste at han reiste etter råd fra ham.

Politiet var kjent med at Høiby skulle reise til Italia, og bekrefter at det ikke er planlagt avhør av ham i perioden han er bortreist.

TV 2 har ikke lyktes med å få svar fra Bratlien torsdag.

TV 2 har spurt flere forsvarsadvokater om hva de tenker om at han har reist utenlands, samtidig som han etterforskes av politiet.

– Jeg ville nok ikke gitt det rådet, sier advokat Knut Ditlev-Simonsen til TV 2.

Han påpeker at Høiby er i sin fulle rett til å forlate landet.

– Men man skulle kanskje tro at han selv hadde en interesse av å forklare seg ferdig og komme seg videre. Saken blir jo ikke borte av at han reiser bort, sier Ditlev-Simonsen.

 Ingvild Gjerdsjø / TV 2
ADVOKAT: Knut Ditlev-Simonsen deler sitt syn. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

– Drar ofte ut i tid

Bratlien avviste at Høiby skulle i Karianne Vilde Spetalens bryllup, som foregår denne helgen i Toscana.

– Det er generelt ikke noe forbud mot å reise ut av landet under etterforskningen av en sak.

– Erfaringsmessig drar dessverre politiets etterforskning av slike saker ofte ut i tid, og da kan ikke den siktede sette livet totalt på pause, men må på et vis forsøke å leve så normalt som mulig, sier advokat Cecilie Nakstad.

Marius Borg Høiby har reist til Italia

– Fornuftig

Advokat Stian Kristensen mener saken også har en menneskelig side. Han mener på sin side Bratliens råd høres fornuftig ut.

– Massiv mediedekning er selvsagt en stor belastning for den eller de som omtales. Jeg tenker derfor at forsvarers råd, ut fra omstendighetene, derfor lyder fornuftig.

– Jeg vil tro at hans klient er tilgjengelig for politiet dersom det skulle være behov for det, sier Kristensen.

Fått blodprøve-svar

Politiet meddelte torsdag at de har fått svar på blodprøvene som er tatt av Høiby. 

Han har innrømmet at han var ruset på kokain og alkohol da han var voldelig mot sin daværende kjæreste 4. august. 

Høiby er siktet for vold, skadeverk og trusler etter hendelsen. Siktelsen mot ham er ikke utvidet siden sist, opplyser politiinspektør Henriette Taxt Røstadli.

Etter denne hendelsen gikk hans ekskjærester Juliane Snekkestad og Nora Haukland ut i sosiale medier og anklaget ham for psykisk og fysisk vold. Røstadli bekrefter at det er planlagt nye avhør av siktede, men at tidspunktet for et nytt avhør er forskjøvet.

 Frode Sunde / TV 2
BRUKER TID: Politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt. Foto: Frode Sunde / TV 2

– Politiet har gjennomført avhør av Snekkestad og Haukland, som begge har valgt å forklare seg for politiet. I denne forbindelse ønsker vi å understreke at det i saker som omhandler vold i nære relasjoner, ofte er nødvendig å belyse hendelser som har gått over tid. Det er derfor ikke uvanlig at avhør gjennomføres over flere dager, sier Røstadli.

– Det er fremsatt alvorlige anklager i saken. Det er nødvendig for politiet å bruke tid på å etterforske flere hendelser, som skal ha skjedd over tid.

Slik jobber vi i TV 2

Pressen identifiserer som hovedregel ikke personer på et så tidlig stadium i en straffesak. TV 2 velger å identifisere på grunn av Borg Høibys posisjon i samfunnet, kombinert med alvorlighetsgraden av siktelsen.

Marius Borg Høiby er sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, stesønnen til Norges neste konge og halvbroren til prinsesse Ingrid Alexandra, landets fremtidige dronning. Han er derfor en del av den utvidede kongefamilien, selv om han ikke er en del av kongehuset.

TV 2 mener det har stor offentlig interesse at han er blitt pågrepet av politiet etter å ha blitt siktet for vold mot en kvinne. Politiet opplyser at kvinnen også har en relasjon til Borg Høiby. Marius Borg Høiby har ikke forklart seg for politiet, men i pressen har 27-åringen via sin forsvarer erkjent at han var voldelig mot kjæresten sin natt til 11. august. I ettertid har to tidligere kjærester av Marius Borg Høiby,

Nora Haukland og Juliane Snekkestad, gått ut i sosiale medier og hevdet seg utsatt for vold fra Høiby. TV 2 jobber aktivt med å få Høibys versjon av de nye anklagene.

Derfor publiseres sjokkbildene

Read Entire Article