Reagerer etter nytt trenerbytte: – «Sirkus Lillestrøm» turer på videre

6 days ago 11



TV 2s eksperter forstår at Lillestrøm gjør desperate grep i desperate tider, men kaller det som har skjedd på Romerike «komisk», «surrealistisk» og «ellevilt».

 TV 2-ekspert Yaw Amankwah, her avbildet under en Eliteseriekamp tidligere denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Mikal Emil Aaserud, VG

    Mikal Emil Aaserud, VG

Publisert: 01.10.2024 02:09 | Oppdatert: 01.10.2024 02:28

– Min første tanke er at dette er ellevilt og så tenker jeg at sirkus Lillestrøm turer på videre, sier Yaw Amankwah til VG, etter at Lillestrøm mandag kveld annonserte at klubbens opprinnelige redningsmann David Nielsen bare fikk fire kamper som Lillestrøm-sjef.

Nielsen forlater et Lillestrøm på bunnen av tabellen og avløses av nok en redningsmann.

Eks Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo tar over i den siste innspurten, der cupkamp mot Molde venter til helgen og ytterligere seks kamper i Eliteserien.

Se høydepunktene fra det som ble David Nielsens siste kamp: Det ydmykende tapet for Viking på eget gress.

VG ber Amankwah utdype hva han mener med at «sirkus Lillestrøm turer på videre».

Han lister opp hvordan klubben bare i 2023 hadde tre forskjellige trenerei 2023 hadde tre forskjellige trenereSommeren 2023 forsvant Geir Bakke til Vålerenga. Sportssjef Simon Mesfin tok laget i noen kamper som trener før Eirik Bakke overtok LSK-skuta..

I 2024 har turbulensen på trenersiden fortsatt.

  • Svenske Andreas Georgson ledet laget, men før sommerferien forsvant han til Manchester United.
  • Georgson-assistent Robin Asterhed overtok laget i fem kamper, før David Nielsen ble hentet inn som redningsmann.
  • Mellom der hadde også Mesfin og akademisjef Toni Ordinas ledet laget i en kamp.
  • Nå som Fagermo er ansatt som nok en redningsmann denne høsten, har Lillestrøm-spillerne forholdt seg til så mange som syv trenere på et drøyt år.

– Nå henter de også den mannen som de fleste på Lillestrøm forbinder med deres argeste rivalforbinder med deres argeste rivalDag-Eilev Fagermo trente Vålerenga i mange år og fikk sparken der i 2023.. For å si det sånn: Spoler du tiden tilbake i fjor sommer, da Geir Bakke fortsatt var i Lillestrøm, og presenterte et plott om at slik kommer det neste året til å se ut ... Det hadde blitt kontant avvist som surrealistisk fiksjon, sier Amankwah.

Viking-tapet sist søndag var tøft å svelge for Lillestrøm-spillerne.

Ekspertkollega Jesper Mathisen kaller mandagens nyhet fra Åråsen overraskende.

– Men ser du på kampene Lillestrøm har levert siden Nielsen kom inn så har de sett ut som et Obos-lagObos-lagObos-ligaen er nest høyeste nivå i norsk fotball. Det vil si divisjonen under Eliteserien. allerede. Jeg forstår at Lillestrøm gjør noe de normalt ikke hadde gjort. De gjør på en måte noe helt nytt. I desperate tider gjør man desperate ting. De er desperate og Fagermo er desperat etter en trenerjobb.

Mathisen sier det kan bli dynamitt.

– Det er to parter som er overtente på at dette skal lykkes. Dette bedrer Lillestrøms sjanser for å holde seg i divisjonen. Fagermo har nok kontroll på det som skjer i Lillestrøm, har erfaring og en aura rundt seg.

 TV 2-ekspert Jesper Mathisen, her avbildet på jobb for kanalen før sommeren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Da VG spør hvordan de to hvordan det fremstår at redningsmann Nielsen er ferdig etter bare fire kamper, svarer Mathisen slik:

– Det føyer seg inn i rekken av hendelser i det som ser ut som en skakkjørt klubb. Lillestrøm har rotet på trener- og spillerlogistikken, sier han.

Formildende for Lillestrøm er det, ifølge Mathisen, at noen trenerbytter har tvunget seg frem av andre grunner enn resultater.

– Det ser komisk ut fra utsiden. Og det er enkelt å sitte på utsiden og si det. Men jeg tror det skjer større forandringer i Lillestrøm etter sesongen, for å si det sånn.

 Mandag kveld ble det klart at David Nielsen har hatt sin siste arbeidsdag for Lillestrøm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Nå får vi først se om Fagermo har tatt med seg startkablene i bagasjen. Han trenger å sette i gang disse spillerne som har sett sjanseløse ut i en del av kampene. Det er mange av spillerne jeg aldri har sett på et lavere nivå enn nå. Jeg forstår at de bytter.

Amankwah forstår at Lillestrøm tar grep når de i hans øyne har vært «ekstremt dårlige» de siste kampene.

– Men det må ha sittet ekstremt langt inne på kontorene på Åråsen. Nielsen ble hentet som redningsmann og i klubben har de allerede snakket om hvor slitsomt det har vært med stadige trenerbytter. Så gjør de et nytt et nå. Samtidig skjønner jeg hvorfor dette har tvunget seg frem.

Read Entire Article