Reagerer etter dramatisk hendelse: – Blir forbanna

2 weeks ago 9



Radioprogramleder Vida Lill Berge hadde hentet barnet i barnehagen bare en time før skyteepisoden på Linderud.

 Erik Edland / TV 2
REDD: Vida Lill Berge synes hendelsen som skjedde i nabolaget sist uke var svært ubehagelig. Foto: Erik Edland / TV 2

Publisert 24.09.2024 12:56 Sist oppdatert nå

For under en uke siden, forrige onsdag, var det en skyteepisode på Linderud i Oslo.

Hendelsen skjedde på ettermiddagen, rett utenfor Linderud skole. Like i nærheten ligger også en videregående skole og en barnehage.

Radioprogramleder Vida Lill Berge bor i området, og hadde hentet barnet sitt i barnehagen bare en time før hendelsen skjedde.

– Jeg var ute og gikk da jeg så helikoptre og politi. Da vi fikk høre hva som hadde skjedd, ble jeg redd og lei meg. Jeg tenkte på om jeg kjente noen av barna på skolen og på foreldrene deres, og om barna i barnehagen hadde hørt noe. Man blir helt matt, sier hun.

Fint nabolag

Hun beskriver området som et rolig og trygt nabolag.

– Det er multikulturelt, levende og vi har mange veldig fine naboer. Det skjer mye der og er masse tilbud, rett og slett en utrolig fin bydel. Vi koser oss veldig der, sier Berge.

Når redselen hadde lagt seg, ble hun sint.

– At det skjer så tett opptil skolene og der det er så mange barn, det er forferdelig. Jeg blir forbanna, sier hun.

Hun adresserte også hendelsen i P4s Radiofrokost, der hun er programleder, dagen etter. 

– Det er ubehagelig at det er skyting utenfor en skole, i et område med så mye barn. Jeg kjenner jeg blir rasende, sa hun der. 

 Matti Bernitz / TV 2
REALITY: Vida Lill Berge vant TV-serien Paradise Hotel i 2012, og var i 2021 med på Kompani Lauritzen på TV 2. Foto: Matti Bernitz / TV 2

– Livet går sin gang

Likevel har dagene på Linderud vært fine etter hendelsen.

– Det var så fint at livet går sin gang. Dagen etter var folk ute igjen, vi lar oss ikke skremme. Groruddalen kan ha et ufortjent dårlig rykte, som jeg ikke kjenner meg igjen i. Det var mye mer bråk da jeg bodde på Grünerløkka, forteller hun.

Hun ønsker også å rette en takk til politiet, som var til stede i området dagen etter.

– Dette er ikke en dagligdags hendelse på Linderud, og det var trygt at de var der og at de tar dette så alvorlig, sier hun.

Tre pågrepet

Tre personer ble pågrepet etter hendelsen. Den fornærmede etter hendelsen ble ikke skadet. 

 Kristiana Qarri / TV 2
ASPERRET: Et større område var sperret av etter hendelsen. Foto: Kristiana Qarri / TV 2

Politiet kunne kort tid etter hendelsen opplyse at det var avfyrt flere skudd. Hendelsen skjedde like over klokken 16, og ble observert av skolebarn og ansatte ved skolen.

– Vi ser svært alvorlig på hendelsen, med tanke på at det skjer i skoletid, eller i alle fall rett etter skoletid, når det fortsatt er barn og ansatte ved skolen, sa innsatser Anders Rønning i Oslo politidistrikt rett etter hendelsen.

 Kristiana Qarri / TV 2
SKOLE: Skytignen skjedde like utenfor Linderud skole, mens ansatte og elever fremdeles var til stede. Foto: Kristiana Qarri / TV 2

De involverte finnes i politiets registre, og er tilknyttet området, kunne også politiet opplyse.

– Det har vært tre personer som har møtt en person. Det har vært en uoverensstemmelse, hvor disse tre personene har avfyrt flere skudd mot en person. Deretter har de flyktet fra stedet, fortalte innsatslederen.

TV 2 har vært i kontakt med Oslo politidistrikt tirsdag, men de ønsker ikke uttale seg ytterligere om saken på nåværende tidspunkt.

Rektor og avdelingsleder for 1.–4. trinn ved Linderud skole, Lars Coneliussen, har tidligere uttalt at det var en signalpistol som skal ha blitt brukt. Dette har ikke politiet bekreftet enda.

– Våpenet er sendt til kriminalteknisk undersøkelse og vi har ikke mottatt svar på den. Det vil nok ta litt tid. Vi kan ikke gå ut med flere opplysninger på grunn av forspillelsesfare i saken, sier politiadvokat Tess Skavås.

Read Entire Article