RBK-treneren kan eskalere kompisens krise: – Blir nok ingen tekstmeldinger

1 month ago 19



De bodde under samme tak, jobbet i samme klubb og har støttet hverandre i et stadig økende press i Norge.

Alfred Johansson ble enormt glad da hans Rosenborg scoret mot Viking sist helg. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Mikal Emil Aaserud, VG

    Mikal Emil Aaserud, VG

Publisert: 19.08.2024 18:03 | Oppdatert: 19.08.2024 18:21

Men før klassikeren Rosenborg-Lillestrøm på onsdag kveld blir det så godt som ingen kontakt.

– Jeg kjenner ham godt. Vi jobbet sammen noen måneder i København, der han også i en kortere periode bodde hjemme hos meg. Robin er en fantastisk fin fyr og en dyktig trener. Det blir en tøff kamp for oss, sier Alfred Johansson (33) til VG.

Han snakker om Robin Asterhed. Svensken som overtok ansvaret i Lillestrøm ut sesongen etter at Andreas Georgson i sommer forlot romerikingene for en jobb i Manchester United.

 Lillestrøm-hovedtrener Robin Asterhed, her avbildet under en kamp mot Sarpsborg 08 i juli i år. Foto: Thomas Andersen / NTB

Det har ikke gått spesielt bra for Asterhed så langtikke gått spesielt bra for Asterhed så langtAsterhed åpnet med uavgjort hjemme mot Sarpsborg 08. Deretter har de gått på tre strake tap mot henholdsvis Kristiansund, Molde og Strømsgodset.. De to siste kampene er tapt på overtid. Den dårlige trenden har sendt Kanarifuglene ned på 13. plass, med bare to poeng til nedrykksplass.

Lokalavisen Romerikes Blad har vært kritisk til situasjonen og trener Asterhed.

Kommentator Morten Svesengen slo full alarm etter tapet for Strømsgodset sist helg og skrev blant annet at han i løpet av sine 30 år som Lillestrøm-journalist «aldri har sett et LSK-lag forsvare egen boks dårligere enn mot Godset».

«Det kan i hvert fall ikke fortsette slik. Da går ferden rett ned i Obos-ligaen. Det LSK leverte defensivt i Drammen var ikke LSK verdig. De ble knust på det LSK har vært kjent for å være gode på», skriver han og påpeker at det begynner å haste for den 37 år gamle Lillestrøm-sjefen.

Man kan med andre ord si at de to kompisene har et forskjellig utgangspunkt før kampen mellom de to storklubbene. Johansson fikk se trønderne levere det flere mente var årsbeste mot topplaget Viking søndag kveld.

Da VG spør Johansson hvordan det blir å møte en kompis som han kan dytte enda lengre ned mot «stupet», svarer han slik:

– Når du går inn i en profesjonell fotballkamp som trener, så tenker du ikke så mye på hvem som er trener. Det blir mer etterpå, avhengig av hvem som er trener.

– Blir det noen vennskapelige stikk eller ingen tekstmeldinger til hverandre før en sånn kamp?

– Det blir nok ingen tekstmeldinger. Det er mer når han hadde et tøft tap mot Godset, så gjør jeg som han har gjort til meg tidligere, skriver «klapp på skulderen og kjør på», liksom.

Read Entire Article