Oslo blir fort kaldere, mørkere og skumlere om de skeive scenene rives bort

2 hours ago 3



Foto: Privat

Det settes en veldig ubehagelig presedens når det er de skeive og marginaliserte som først merker at makten rår.

Publisert: 07.10.2024 21:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

«Byrådet snubler i småsummer», sa Kari Grete Jacobsen, daglig leder for Østnorsk jazzsenter, til Utrop om kuttet til musikkscenen Cosmopolite. Oslo kommune bør gå et par runder til og stirre godt inn i speilet. Er det virkelig de skeive og alternative scenene som først bør kuttes når livreimen skal strammes inn?

Oslo har for mange vært et trygt sted å oppholde seg, å utfolde seg selv og kjenne seg trygge på den man er uten å måtte se seg over skulderen. De skeive scenene – som Cosmopolite, som er en sentral institusjon i Oslos musikkliv, London pub, Elsker og Salt – har vært trygge havner for de skeive kunstnerne. Musikerne, skuespillerne, de av oss som driver med drag. De marginaliserte innenfor minoriteten.

Derfor blir pillen ekstra bitter å svelge når det hviskes om at det er nettopp her, som eksempelvis Cosmopolite, som først kjenner kniven på strupen når budsjettet skal gå opp. Ikke bare her, men selv de trygge havnene for skeive er ikke lenger like sikre når øksen svinges og røde tall for enhver pris skal gjøres til svarte.

Oslo, en av Norges beste byer å oppholde seg i, blir fort kaldere, mørkere og skumlere om de skeive scenene rives bort og driftsstøtter tilbakeholdes. Det settes en veldig ubehagelig presedens når det er de skeive og marginaliserte som først merker at makten rår.

Read Entire Article