RBK jubler for ny cupfinale

1 week ago 5

Rosenborg er klar for ny cupfinale etter en solid førsteomgang mot Røa.

Karna Sæther Sødahl og Rosenborg er klare for ny finale i NM etter at de slo Røa i semifinalen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
  • Anne-Marit Dahl

Anne-Marit Dahl

Publisert: 28.09.2024 17:56

Røa - Rosenborg Kvinner 1–3 (0–3), semifinale, NM

OSLO: Rosenborg har slått Røa to ganger i serien i år og hadde favorittstempelet før lørdagens semifinale.

Rosenborg er også regjerende cupmester og møtte som forventet et hjemmelag som la seg dypt på egen banehalvdel. Rosenborg trillet og trillet ball mot etablert forsvar, men slet med å spille seg til store sjanser i åpningsminuttene.

I stedet var det Røa som yppet seg etter et farlig ballmiss av Rosenborg, men kontringen endte opp i en corner som aldri ble farlig.

Røa klarte aldri å gi Rosenborg skikkelig kamp om finaleplassen i NM. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Da kvarteret var spilt, skulle RBK få belønning for dominansen utpå Røabanen.

Innlegget til Mathilde Harviken fant Karna Sæther Sødahl foran mål. Hennes avslutning ble avverget, men Camilla Linberg jaget ballen, ble felt og dommeren pekte på straffemerket .

Straffen satte Elin Sørum hardt i mål - og Rosenborg jublet for ledelse.

Før avspark pekte kaptein Harviken på at de måtte unngå enkle ballmiss som kunne gi motstanderen kontringer.

Det har kostet Rosenborg poeng i serien, og Røa viste ved et par anledninger at de kunne gjøre det ubehagelig for Rosenborg hvis de slurvet. Heldigvis for RBK var Rugile Rulyte solid når hun måtte i aksjon.

Sødahl-mål

Men det var aldri sånn at Rosenborg ble satt under stort press utpå kunstgresset. For det var Rosenborg - med Karna Sødahl som et uromoment på venstresiden - som ville mest og som var klart best før paue i solskinnet denne ettermiddagen.

Karna Sæther Sødahl og Rosenborg hadde full kontroll på Røa under lørdagens semifinale i NM.  Nå blir det finale på Ullevål i november. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

I det 36. minutt sendte Sødahl Rosenborg i ledelsen 2–0. Keeper fikk aldri kontroll på 15-åringens skudd fra drøye 16 meter.

– Jeg får ballen på 16 meter, tenkte kanskje å slå et innlegg, men så valgte jeg skudd i stedet. Ballen får akkurat bue nok til at keeperen ikke klarer å ta den, sa Karna Sødahl om scoringen til NRK i pausen.

NRK-ekspert Carl Erik Torp roste 15-åringen:

– Hun er herlig. Jeg har sett henne på J17-landslaget. Hun er en fantastisk god fotballspiller. Hun er smart og har en herlig touch og ro.

Og det skulle komme flere RBK-mål for rommene åpnet seg opp i Røa-forsvaret. Emilie Nautnes scoret RBKs tredje mål for omgangen da ballen i nettet via en Røa-forsvarer, få minutter før lagene gikk til pause.

Straffebom

2. omgangen kunne startet slik 1. omgangen sluttet: Med RBK-mål - men straffesparket fra Camilla Linberg ble reddet av Røa-keeperen.

Røa løftet laget opp i banen i jakten på en redusering og lyktes i det 77. minutt. Men det ble bare et trøstemål, for Rosenborg hadde ingen plan om å gi fra seg initiativet - og finaleplassen. De kunne fint ha scoret et par mål til også med mer nøyaktighet, men det ble med de tre før pause.

Nå kan Robin Shroots lag se fram til ny cupfest for Rosenborg i Oslo 24. november.

Motstander i NM-finalen blir enten Vålerenga eller Brann. De spiller sin semifinale søndag.