Politiet etterforsker Høiby for nye brudd på besøksforbudet mot ekskjæresten

3 hours ago 3



Politiet etterforsker nye brudd på Marius Borg Høibys besøksforbud mot ekskjæresten.

Marius Borg Høiby og hans mor kronprinsesse Mette-Marit under regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Foto: Lise Åserud, NTB

Publisert: 08.10.2024 12:58

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen bekrefter til Aftenposten at nye brudd på besøksforbudet mot ekskjæresten er under etterforskning.

Den 3. september ble Høiby ilagt besøksforbud av politiet frem til mars 2025. Han får dermed ikke kontakte ekskjæresten, hverken fysisk eller digitalt.

Fredag den 13. september ble Høiby pågrepet av politiet på en hytte på Skeikampen. Grunnen var at politiet mente han hadde brutt besøksforbudet ved å ringe kvinnen fra skjult nummer.

De hevdet at det var gjentagelsesfare. Høiby ble løslatt dagen etter og erkjente ikke straffskyld. Nå etterforsker politiet altså flere nye brudd på forbudet.

På spørsmål om Høiby brutt besøksforbudet flere ganger enn den ene, svarer politiadvokat og påtaleleder Andreas Kruszweski slik:

– Vi gjør løpende vurderinger av ulik informasjon vi mottar.

Politiadvokat Andreas Kruszewski leder etterforskningen mot Høiby. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Forsvarer: Kan bidra til uriktig resultat

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien har følgende kommentar til at kvinnens bistandsadvokat nå bekrefter at politiet etterforsker nye brudd på besøksforbudet:

– Bistandsadvokatene har tatt en større og større plass i straffesakene. Deres rolle er egentlig snever og perifer. Generelt tror jeg det er fornuftig om bistandsadvokatene viser sterk tilbakeholdenhet i sin omgang med media, særlig i en tidlig fase. I verste fall bidrar de til massiv forhåndsdømming og uriktig resultat, sier Bratlien til Aftenposten.

Siktet for flere forhold

Høiby er så langt siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler fremsatt i en telefonsamtale etter hendelsen på Frogner. Han innrømmet bruk av vold mot sin ekskjæreste og samboer, påvirket av alkohol og kokain.

Han er også siktet for to tilfeller av mishandling i nære relasjoner mot ekskjærestene Nora Haukland og Juliane Snekkestad. De er avhørt flere ganger.

Han er i tillegg siktet for trusler rettet mot ytterligere én person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.

Da politiet pågrep Høiby i september, lette de etter eldre mobiltelefoner og datautstyr med tilgang til skytjenester. De beslagla blant anet Høibys Iphone.

Read Entire Article