Raser mot tysk storavis: – Jeg forventer ikke én beklagelse, men to

1 month ago 30



Den tyske avisen Bild har den siste tiden skrevet en rekke saker om siktelsen av Marius Borg Høiby. Én av dem får Subjekt-redaktør Danby Choi til å reagere.

 Skjermdump / Bild.de
SLADDET: Slik så toppen av artikkelen om Borg Høiby ut på tyske Bild. Foto: Skjermdump / Bild.de

Publisert 26.08.2024 12:07 Sist oppdatert 7 minutter siden

17. august, 13 dager etter at politiet pågrep Borg Høiby etter en hendelse i en leilighet på Frogner i Oslo, publiserte Bild en artikkel med tittelen: 

«224 pakker kokain – Marius sine kriminelle venner». 

I toppen av artikkelen har avisen brukt ett bilde av Borg Høiby selv, samt et privat bilde hvor Borg Høiby står over en annen mann. Ansiktet på mannen er sladdet.

– Europas største avis

Bak sladden er Subjekt-redaktør Danby Choi.

«Ikke bare influencere og modeller tilhører hans indre krets. Marius Borg Høiby, sønn av kronprinsesse Mette-Marit, skal ha hatt kriminelle venner i årevis», skriver avisen under bildet. 

Det får Choi til å reagere.

– Europas største avis har stjålet bildet mitt, for så benytte det til å antyde at jeg er kriminell. Jeg forventer ikke én beklagelse, men to, sier Choi til TV 2.

Det var Journalisten som omtalte saken først. 

TV 2 har henvendt seg til tyske Bild, foreløpig uten å få svar.

Her er det originale bildet, hentet fra Chois Instagram-konto, publisert 17. juni 2023.

Alkohol- og kokainrus

Kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, er siktet for vold, skadeverk og trusler etter en hendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august.

Høiby har selv innrømmet å ha utøvd vold og skadeverk, mens han var påvirket av alkohol og kokain. 

I en uttalelse 14. august, sa Borg Høiby følgende:

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor.»

Read Entire Article