Råkjørere fra hele landet mistet lappen i natt

3 weeks ago 13



Det er umulig å si hvor mange som slipper unna etter å ha kjørt i 126 kilometer/t i en 60-sone utenom rushtiden, men i natt var politiet på plass.

  Natt til torsdag var det mange som ble overrasket av fartskontroll fra nord til sør. Illustrasjonsfoto fra utfart ved Oslo.  
FORT:  Natt til torsdag var det mange som ble overrasket av fartskontroll fra nord til sør. Illustrasjonsfoto fra utfart ved Oslo.   Foto: Frederik Ringnes

Publisert 19.09.2024 04:39 Sist oppdatert 17 minutter siden

I fartskontroller natt til torsdag har flere sjåfører mistet sertifikatet. Den største fartsoverskridelsen lå 66 kilometer/t over fartsgrensen. De fleste som har mistet lappen er yngre personer. 

Men i en av kontrollene kom alle unna med lappen i behold og uten promille. Her har trafikkpolitiet vært på plass: 

Sandefjord: En mann i 20-årene ble natt til torsdag målt til 126 kilometer i timen i en 60-sone i Sandefjord. Førerkortet ble beslaglagt på stedet. I tillegg ble fire andre personer ilagt forenklet forelegg. 

Trondheim: En mann i slutten av 20-årene ble målt til 118 kilometer/t i en 80-sone i natt. Politiet gjennomførte trafikkontroll med oppstart klokken 23.25. 

Åmot: Klokken 01.11 stanset politiet en bil for kontroll etter at den ble målt til 109 kilometer/t i 80-sonen. En kvinne i 20-årene mistet med det førerkortet, siden hun hadde for mange prikker. 

Hammerfest: To menn i slutten av tenårene og en mann i 20-årene mistet førerkortet onsdag kveld etter fartskontroll i 50-sone. Den høyeste hastigheten som ble målt var 109 kilometer/t. 

Håkvik i Nordland: To personer mistet førerkortet etter en fartskontroll på E6. Politiet opplyser at de to, en mann på 18 år og en kvinne på 19 år, kappkjørte og ble målt til 125 kilometer i timen i 80-sonen.

Moss: Fartskontroll i 60-sonen ved Mosseporten sent onsdag kveld førte til hele 48 forelegg. Her mistet fire personer førerkortet. To kjørte altfor fort, og to av dem nådde grensen for antall prikker.

Porsgrunn: Mellom klokken 22.30 og 23.40 hadde politiet fartskontroll langs Porsgrunnsvegen i 60-sona. Fire personer fikk forenklede forelegg, men her var det ingen som mistet lappen. 

Møre og Romsdal: Det mest oppløftende resultatet fikk promillekontrollen utenfor Ålesund natt til torsdag: Ingen av de som ble testet fikk reaksjoner. En fartskontroll utenfor Herøy i Møre og Romsdal resulterte i to forenklede forelegg, men ingen mistet lappen. 

Politiet har i sommermånedene hatt en nasjonal aksjon for å øke trafikksikkerheten på norske veier, og fartskontroller har vært gjennomført på 79 prioriterte strekninger. Nå er aksjonen over, men i natt var det altså flere sjåfører som fikk erfare at fartskontrollene fortsatt dukker opp, hvor som helst i landet. 

Read Entire Article