Problemet i klimapolitikken er for lite handling, ikke for mye

6 days ago 11



Publisert: 01.10.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I Aftenposten 24. september gir Jon Naustdalslid og Øystein Sjølie inntrykk av at klimatruslene blir systematisk overdrevet. I deres verden er klimapolitikken dyr, plagsom og dominert av skremsler om dommedag.

I virkeligheten styres norsk klimapolitikk av oljeinteresser, ikke skremsler. Politikken er mindre inngripende enn regjeringens egne utvalg anbefaler, og den fører ikke til at vi når vedtatte klimamål. Det bekymrer kanskje ikke Sjølie og Naustdalslid, men det bekymrer meg.

Global oppvarming fører neppe til menneskehetens undergang. De færreste kriser gjør det. Men når ledende fagfolk likevel er sterkt bekymret for klimaendringene, er det fordi altfor mange mennesker i altfor mange områder vil bli hardt rammet. Følgene blir alvorlige og uoverskuelige, men de blir mindre med en ambisiøs og vellykket klimapolitikk enn ved å følge Sjølies og Naustdalslids argumentasjon.

Rasmus Hansson

Stortingsrepresentant, Miljøpartiet De Grønne

Read Entire Article