Prinsesse Kate ferdig med cellegiftbehandlingen: – Fokuserer på å forbli kreftfri

1 month ago 14



Den finsk-canadiske motemilliardæren Peter Nygård (83), her på et bilde tatt i 2014, er dømt til elleve års fengsel for seksuelle overgrep.

Den finsk-canadiske motemilliardæren Peter Nygård (83), her på et bilde tatt i 2014, er dømt til elleve års fengsel for seksuelle overgrep. Foto: Arkivfoto: AP / NTB

Den finsk-canadiske motemilliardæren Peter Nygård (83) er dømt til elleve års fengsel for seksuelle overgrep mot flere kvinner.

Dommen falt i en domstol i Toronto mandag.

Nygård ble i november i fjor kjent skyldig i fire tilfeller av seksuelle overgrep, men ble samtidig frikjent for ett tilfelle av voldtekt og ett tilfelle av frihetsberøvelse.

Forbrytelsene skal ha skjedd fra slutten av 1980-tallet og til 2005.

Nygård ble født i Finland, men kom som elleveåring til Canada, der han i 1967 grunnla et selskap som produserte moteklær for kvinner. Han ble etter hvert et av landets rikeste mennesker. Nygard International produserte merker som Bianca Nygard, ADX, TanJay, Alia og Allison Daley.

Nygård gikk av, og selskapet gikk så konkurs etter at overgrepsetterforskningen mot ham begynte i 2020.

Peter Nygård fotografert i en politibil på vei til rettssalen under rettssaken i oktober i fjor. Mandag ble han dømt til elleve års fengsel for seksuelle overgrep.

Peter Nygård fotografert i en politibil på vei til rettssalen under rettssaken i oktober i fjor. Mandag ble han dømt til elleve års fengsel for seksuelle overgrep. Foto: Arkivfoto: AP / NTB

Read Entire Article