Politimann tiltalt for skyting i Stavanger i 2022

1 week ago 9



En politimann møter mandag i Sør-Rogaland tingrett tiltalt for å ha skutt en 30 år gammel mann under pågripelse i desember 2022.

 Carina Johansen / NTB
SKYTEDRAMA: Politibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger i 2022. Foto: Carina Johansen / NTB

Publisert 30.09.2024 05:18

Mannen i 30-årene ble skutt av politiet i forbindelse med en melding om at han skar opp dekkene på en parkeringsplass i Hillevåg 22. desember 2022. Ifølge politiet oppsto det en trusselsituasjon.

I forbindelse med trusselsituasjonen ble det avfyrt skudd fra politiet som traff 30-åringen. Mannen ble ikke livstruende skadet.

Vitner til hendelsen

Da hendelsen fant sted opplyste politiet i en pressemelding at mannen ble sendt til sykehus med skader som ikke var livstruende. Til TV 2 sa politiadvokat Anne Mette Dale at politiet hadde kjennskap til mannen fra før. Han ble siktet for trusler mot politiet. 

– Det har skjedd på et sted og et tidspunkt der det har vært andre mennesker, sa Dale etter spørsmål fra TV 2

Spesialenheten sendte ut en pressemelding dagen etter, der de opplyste at de hadde gjennomført avhør av polititjenestepersonen som hadde status som mistenkt. 

Tiltalen har to punkter

Politimannen står nå tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kropp eller helse, samt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikt.

– Det er ikke så veldig mye jeg har lyst til å si for øyeblikket. Det er vår vurdering i saken som er grunnen til at det er tatt ut tiltale, sa påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen i Spesialenheten for politisaker til NTB i mars 2024.

Nekter straffskyld

Ifølge tiltalen hadde politimannen egentlig til hensikt å lyssette personen med lykta på pistolen. Istedenfor trakk han avtrekkeren for langt, og det gikk av et skudd.

Videre er mannen tiltalt for «å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt», fordi det ikke var nødvendig å skyte umiddelbart.

Mannens forsvarer, John Christian Elden, sa til NRK i mars at hans klient nekter straffskyld.

Read Entire Article