Politiet har fremdeles ikke avhørt Solveig Gjelsten

3 hours ago 2



Jaktulykken:

Samtidig kan det bli aktuelt med nye avhør av ektemannen.

 Terje Pedersen/NTB
JAKTULYKKE: Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig Gjelsten har status som siktet og fornærmet etter en jaktulykke forrige uke. Her fra 2018. Foto: Terje Pedersen/NTB

Publisert 07.10.2024 15:36

Torsdag forrige uke var ekteparet Bjørn Rune og Solveig Gjelsten involvert i en jaktulykke. Førstnevnte er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen etter ulykken, mens sistnevnte har status som fornærmet. 

Mandag er Solveig Gjelsten fremdeles ikke avhørt. 

– Det er ikke gjennomført avhør av fornærmede i saken enda. Det ønsker vi å få gjort, opplyser påtaleansvarlig Ragnhild Hjermstad i Innlandet politidistrikt til TV 2. 

Hjermstad ønsker ikke å kommentere hvorvidt Solveig Gjelsten ikke har vært i stand til å la seg avhøre, eller om hun ikke ønsker å la seg avhøre.

Politiadvokaten vil heller ikke si noe om Gjelsten fremdeles er innlagt på sykehus. Solveig Gjelsten ble fløyet til Ullevål sykehus etter jaktulykken torsdag, og var fremdeles innlagt da saken ble kjent fredag. 

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med ekteparet Gjelsten mandag. 

– Alltid alvorlig

Mandag understreker politiet at saken fremdeles er under etterforskning. Samtidig har de tegnet seg et godt bilde av hva som har skjedd.

–  Vi kommer ikke til å gå ut med noe ytterligere om hendelsesforløpet enn det som allerede er kjent. Politiet har dannet seg et bilde av det ytre hendelsesforløpet, forteller Hjermstad.

I forbindelse med jaktulykken ble et gjort beslag i et våpen. Politiet ønsker ikke å kommentere hva som vil skje med beslaget før saken er ferdig etterforsket. 

Ekteparet sa fredag at Solveig Gjelsten var fraktet til sykehus med «ingen alvorlige skader».

–  Det er alltid alvorlighet rundt hendelser med våpen, sier Hjermstad, som også understreker at saken må etterforskes ferdig før man kan si noe mer.

Utelukker ikke nye avhør

Politiet har foreløpig ingen konkret tidshorisont for når saken er ferdig etterforsket.

– Det kan bli aktuelt med nye avhør av siktede, det vil etterforskningen vise, legger Hjermstad til.

Forrige uke opplyste ekteparet at de har dialog med politiet.

– Dette er en traumatisk opplevelse for ekteparet Gjelsten, og de ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til media knyttet til hendelsen, skrev ekteparet fredag.

Bjørn Rune Gjelsten har en formue på 18 milliarder og ligger på 12. plass på listen over Norges rikeste. 

68-åringen en av landets største investorer, med selskapet hans Gjelsten Holding.

Read Entire Article