Politiet ber Israel-venner avslutte markering

2 hours ago 2



Mandag barker propalestinere og proisraelere sammen i Bergen sentrum. Politiet ber Israel-venner om å avslutte markering.

 Malene Indrebø-Langlo / TV 2
SIKKERHET: Politiet står på rekke og radd med skjold foran Palestina-demonstrantene nær Festplassen i Bergen. Foto: Malene Indrebø-Langlo / TV 2

Publisert 07.10.2024 18:50 Sist oppdatert 2 minutter siden

Mandag markerer ett år siden Hamas sitt terrorangrep mot Israel, den 7. oktober i fjor. Rundt 1200 personer ble drept, og tusenvis ble såret.

Israel reagerte umiddelbart, og iverksatte flere motangrep mot Hamas-militsen på Gazastripen. Minst 42.000 palestinere har blitt drept i løpet av det siste året, hvor flesteparten er kvinner og barn, ifølge de palestinske helsemyndighetene.

Både terrorangrepet den 7. oktober, og Israels massive, daglige, bombardement av Gazastripen, har satt sinnene i kok i begge leirer.

– Det var viktig for meg å være her i dag.  Fritt Palestina, hver dag, sier Sumeya Ibrahim til TV 2.

 Malene Indrebø-Langlo / TV 2
PROTEST: Sumeya er en av mange som møtte opp for å vise sin støtte til Palestina. Foto: Malene Indrebø-Langlo / TV 2

Hun er en av mange som har tatt til gatene i Bergen sentrum mandag kveld, for å demonstrere mot de israelske angrepene mot Gaza.

Samtidig som Palestina-demonstrasjonene foregår på Torgallmenningen, har proisraelske demonstranter møtt opp bare et steinkast unna, på Festplassen.

– Vi synes jo det er trist at noen ønsker å ha en pro-palestinsk markering på akkurat 7. oktober, sa styreleder i Med Israel for Fred (MIFF) til Bergensavisen søndag.

Den proisraelske markeringen skjer i regi av MIFF.

Mandag rundt klokken 18.40 ble MIFF bedt av politiet om å ikke samle seg, og avslutte markeringen.

Read Entire Article