Politiet har fått svar på Høibys blodprøver

1 month ago 26



Politiet har kommet med ny informasjon i Høiby-saken.

 Lise Åserud / NTB
SIKTET: Marius Borg Høiby er siktet for vold, skadeverk og trusler, og etterforskes i tillegg for mishandling i nære relasjoner. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 29.08.2024 12:25 Sist oppdatert 4 minutter siden

– Vi har fått svar på blodprøvene som er tatt av Høiby, og vil forelegge dette for ham, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i en pressemelding torsdag.

Høiby har innrømmet at han var ruset på kokain og alkohol da han var voldelig mot sin daværende kjæreste 4. august. Kvinnen ble påført hjernerystelse og leiligheten ble rasert i hendelsen.

Onsdag ble det kjent at Høiby har reist til Italia, dagen etter at han var i avhør med politiet. Hans forsvarer Øyvind Bratlien opplyste at han reiste etter råd fra ham.

TV 2 har ikke lyktes med å få svar fra Bratlien torsdag.

Var kjent med Italia-tur

Politiet var kjent med at Høiby skulle reise til Italia. Det var og er ikke planlagt nye avhør i perioden han er bortreist, heter det i pressemeldingen.

Bratlien avviste at Høiby skulle i Karianne Vilde Spetalens bryllup, som foregår denne helgen i Toscana.

– Han skal ikke i bryllup. Han har behov for ro, skrev Bratlien i en sms onsdag.

Politiet er i dialog med Bratlien om nye avhør, men gir foreløpig ikke ut informasjon om hva Høiby har forklart seg om i avhør.

Eksperter: Dette er straffen Marius Borg Høiby kan vente seg

– Alvorlige anklager

Høiby er siktet for vold, skadeverk og trusler, og etterforskes i tillegg for mishandling i nære relasjoner. Siktelsen er ikke utvidet siden sist, opplyser politiet.

– Politiet har gjennomført avhør av Snekkestad og Haukland, som begge har valgt å forklare seg for politiet. I denne forbindelse ønsker vi å understreke at det i saker som omhandler vold i nære relasjoner, ofte er nødvendig å belyse hendelser som har gått over tid. Det er derfor ikke uvanlig at avhør gjennomføres over flere dager.

 Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB
AVHØRT: Nora Haukland og Julianne Snekkestad har uttalt i sosiale medier at Høiby har utøvd psykisk og fysisk vold mot dem. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB

– Det er fremsatt alvorlige anklager i saken. Det er nødvendig for politiet å bruke tid på å etterforske flere hendelser, som skal ha skjedd over tid, heter det i pressemeldingen

Leverte ikke tilbake scooter

Politiet presiserer at det anmeldte forholdet som gjelder brukstyveri av scooter, etterforskes som ulovlig besittelse av løsøre. Saken stammer fra august 2023.

– Bakgrunnen er at siktede i henhold til avtale med fornærmede, tok sykkelen for å reparere den, men har, etter gjentatte henvendelser, ikke levert den tilbake.

Personen som er fornærmet i denne saken er ikke en av kvinnene som tidligere er omtalt i sakskomplekset.

Read Entire Article