Politiet bekrefter: Hadde forebyggende samtale med Marius Borg Høiby

1 month ago 13



– Politiet vurderte at det var hensiktsmessig å gjennomføre en slik samtale med Høiby, bekrefter enhetsleder i Oslo politidistrikt.

 Haakon Mosvold Larsen
SIKTET: Marius Borg Høiby er siktet for kroppsskade, trusler og skadeverk. Her er han til stede i prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsfeiring. Foto: Haakon Mosvold Larsen

Publisert 10.09.2024 12:48 Sist oppdatert nå

Enhetsleder Frode Larsen i Enhet Sentrum i Oslo politidistrikt bekrefter til TV 2 at tjenestepersoner har hatt forebyggende samtaler med kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby.

– Politiet foretar jevnlig forebyggende samtaler med enkeltpersoner som kan oppholde seg/befinner seg i et kriminelt miljø. Samtalene er et tidlig forebyggende tiltak, sier Larsen og legger til:

– Politiet vurderte at det var hensiktsmessig å gjennomføre en slik samtale med Høiby.

Sikkerheten til kongehuset

Det ble også vurdert nødvendig fordi politiet har et utvidet ansvar for sikkerheten til Kongehuset og kongefamiliens medlemmer, presiserer enhetslederen. 

– Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Mandag skrev også Se og Hør at politiet hadde vært på Skaugum og «advart» Høiby tidligere.

TV 2 har sendt en rekke spørsmål til Oslo politidistrikt tirsdag formiddag angående politiets kontakt med Høiby forut for hendelsen han er siktet for- Det ønsker de ikke å svare på.

Dette er han siktet for 

Høiby er siktet for kroppsskade, trusler og skadeverk, og hans tidligere kjæreste er fornærmet i saken. Høiby er også ilagt besøksforbud overfor denne kvinnen.

Etter at Høiby ble siktet for dette, har også to av hans tidligere kjærester anklaget han for vold i nære relasjoner. Kvinnene har status som fornærmet i disse sakene, men Høiby er ikke siktet for dette.

Read Entire Article