Politiet åpner begrenset etterforskning mot Stavanger-ordfører

3 weeks ago 23



Det opplyser både politiet og ordførerens advokat onsdag.

 Emilie Rydning / VG Foto: Emilie Rydning / VG
onsdag 18. september kl. 08:29

Politiet åpner etterforskning mot Sissel Knutsen Hegdal.

– Jeg kan bekrefte at politiet har orientert oss om at de vil se nærmere på regningene etter to middager som ble avholdt henholdsvis lørdag før kommunevalget i fjor og på selve valgkvelden. I tillegg skal politiet se nærmere på forholdene rundt et kontantuttak på kroner 5000 og en gave på kroner 3900. Beløpene utgjør samlet kroner 20.400. Politiet har ikke funnet grunn til å etterforske de øvrige fem forholdene. Disse øvrige sakene er lagt til side fra politiets side, sier advokat Halvard Helle.

Hegdal innrømmet tidlig i september at hun hadde misbrukt partimidler til privat forbruk under valgkampen i 2023. Det viste også et regnskap for året.

– Politiet har gått gjennom hver enkelt disposisjon, og kommet til at det for flere av postene ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning, fordi disposisjonene vurderes å være disposisjoner politiet mener det er grunn til å være tilbakeholdne med å kontrollere. Dette gjelder ikke alle postene, og det vil av den grunn bli iverksatt etterforskning for enkelte av postene som er omtalt i notatet fra advokatfirmaet Brækhus, sier politiadvokat Rune Gjertsen i en pressemelding.

Forrige uke fortalte ordføreren at hun søkte om fritak fra ordførerposten.

Saken omhandler følgende transaksjoner, ifølge Høyre

  • 16.januar 2023: Netthandel med Klarna. Feil bruk av bystyregruppens kort ved fire anledninger samme dag. Totalt 8 813 kr.
  • 18.februar 2023: Kjøp av flybillett fra Stavanger til Alicante. Begrunnelse for kjøpet var Sissel Knutsen Hegdal måtte kjøpe ny billett i forbindelse med at Erna Solberg skulle besøke Stavanger. Reiseregningen mangler dokumentasjon som dokumenterer at ny flybillett kjøpt med bystyregruppens betalingskort kompenserer for et privat utlegg til opprinnelig reise. Totalt 4901 kr. 
  • 21.april 2023: Flybillett til Oslo uten dokumentasjon på jobbrelatert avtale i Oslo. Totalt 3479 kr.
  • 04.mai 2023: Uttak av kontanter uten dokumentasjon. Totalt 5000 kr.  
  • 13.juni 2023: Bystyregruppens kort ble brukt til å betale for en gave til et partimedlem, samtidig som det hadde foregått en pengeinnsamling via Spleis til den samme gaven. Totalt 3900 kr.
  • 26.-27.september 2023: Billetter til Utopia og kjøp av åtte festivalpass. Fem av festivalpassene var til Høyre-politikere med følge og var godkjent, men øvrige tre festivalpass til familiemedlemmer var det ikke.  Beløp som tilbakebetales totalt 11.996 kr.
  • 09.september 2023: Middag med familien på Restaurant Vaar som en avslutning på valgkampen. Totalt 7500 kr.
  • 13.september 2023: Middag på Restaurant Harry Pepper på valgdagen med ektefelle og et vennepar. Totalt 4000 kr.
  • 18.september 2023: Kjøp av flybillett fra Oslo til Stavanger til en person uten formell tilknytning til Høyre. Totalt 1559 kr.

Rettelse

I en tidligere versjon av denne saken omtalte VG Sissel Knutsen Hegdal som tidligere ordfører. Hun er ordfører fortsatt formelt, men har tidligere varslet at hun har søkt fritak fra vervet. Presiseringen ble gjort kl. 08.21, onsdag 18. september 2024.

Read Entire Article