Politiet advarer mot spredning av bilder på sosiale medier

1 month ago 30



Voldshendelse på Grønland:

Tre menn er mistenkt etter en voldshendelse på Grønland i Oslo natt til søndag. Saken etterforskes av politiets hatkrimgruppe.

Publisert 20.08.2024 10:49

Politiet fikk rundt klokken 03.30 natt til søndag melding om at flere personer slåss på Grønland i Oslo. 

Saken etterforskes nå som kroppskrenkelse og hatefulle ytringer av Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet i Oslo-politiet. 

En kvinne er fornærmet i saken, og tre menn er mistenkt.

– Vi prøver å få oversikt over hendelsesforløpet, og avdekke motivasjon. Det kan være et hatmotiv, men det kan også være mange andre hypoteser vi jobber ut ifra, sier politiadvokat Caroline Gunvaldsen Lieungh til TV 2. 

Ulik oppfatning av hendelsen

Bakgrunnen for at saken etterforskes av hatkrimgruppa, er ting som skal ha blitt sagt på stedet. 

De tre mistenkte ble avhørt på stedet, og det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse. De har en annen opplevelse av hendelsesforløpet enn den fornærmede kvinnen, ifølge Lieungh. 

Det er ingen relasjon mellom den fornærmede kvinnen og de tre mistenkte. Politiadvokaten har ikke opplysninger om skadeomfanget. 

Advarer mot å spre bilde

På sosiale medier har det siden helgen sirkulert et skjermbilde som skal vise to av de mistenkte. Der blir det hevdet at kvinnen ble slått ned av tre menn.

«Noen jeg kjenner ble slått av disse mennene i går natt. De trodde hun var trans, fordi hun hadde hår på beina», skriver personen som har delt bildet. 

Politiet er klar over at bildet spres, og advarer mot å spre det videre.

– Jeg tenker det er aktuelt å minne om å ikke dele bilder av personer uten tillatelse. De som har vært involvert i hendelsen har politiet kontroll på, og politiet oppfordrer til å ikke dele bilder videre på den måten, sier hun. 

Read Entire Article