Tom Hagens bror til TV 2: – Har vært en fryktelig belastning

3 hours ago 2



Aldri har Sverre Hagen (72) tvilt på storebrorens uskyld. Nå håper han at politiet finner ut hva som har skjedd med svigerinnen hans.

 Daniel Sannum Lauten / TV 2
LETTET: For fire år siden tok Sverre Hagen imot TV 2 hjemme på Hadeland. I dag er han glad for at broren er renvasket. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Publisert 18.10.2024 15:10

– Jeg er veldig lettet over dette. Vi i familien har hele tiden vært sikre på at Tom var uskyldig. Dette har vært en belastning for hans nærmeste familie, men også for den øvrige familien, sier Sverre Hagen til TV 2.

Få timer har gått siden han fikk den gledelige nyheten om at drapssaken mot broren hans, Tom Hagen (74), er henlagt av Riksadvokaten.

Hjemme på Hadeland, der han vokste opp på et småbruk sammen med Tom og elleve andre søsken, snakker han med TV 2 på telefon.

Gir ikke opp

For ham er renvaskingen av Tom Hagen steg én i retning mot noe mer.

– Steg to er å finne ut hvem som faktisk står bak dette, slik at vi får et svar på hva som skjedd med Lisbeth, sier han.

Anne-Elisabeth Hagen, eller Lisbeth, som han kaller brorens kone, forsvant fra hjemmet sitt på Lørenskog 31. oktober 2018. 

Sverre Hagen påpeker at saken har vart i mange år, og at den stadig har vært gjenstand for medieomtale.

– Det har vært en fryktelig belastning, sier han.

Skryter av broren

Da TV 2 besøkte Sverre Hagen og hans lillesøster Vigdis Hagen (69) en uke etter pågripelsen av Tom Hagen våren 2020, levde de begge i troen på at hun ennå kunne være i live.

 Daniel Sannum Lauten / TV 2
BETENKTE: Sverre og Vigdis Hagen sa i mai 2020 at de aldri kunne sett for seg at broren skulle bli pågrepet. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

De fortalte at Lisbeth er et av de varmeste menneskene de kjenner. Pågripelsen kom som et sjokk for dem.

– Vi er overbevist om at Tom er uskyldig. Vi har ingen tro på at han står bak dette. Det er en veldig vanskelig sak, og vi håper at folk ikke forhåndsdømmer broren vår, sa de, og mente de uttalte seg på vegne av ti gjenlevende søsken.

Mer enn fire år senere er Sverre Hagen lettet på storebrorens vegne.

– Hvordan synes du broren din har taklet denne saken?

– Jeg synes han har taklet det bra. Han har vært veldig fokusert på at han til slutt ville bli renvasket.

Read Entire Article