Pogba-bror dukket opp i Norge

1 month ago 21



Hva gjorde Mathias Pogba i breddeklubben Ås Fotball i Akershus?

Foto: Vianney Le Caer / AP / NTB
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 29.08.2024 13:43

Tirsdag dukket et kjent ansikt opp i feeden til de over 600 følgerene til Ås Fotball på Instagram.

Der var Mathias Pogba avbildet sammen med kvinnen han reiste sammen med og klubbutvikler og trener i Ås Fotball Hans Amund Solberg.

Solberg sier til VG at en felles bekjent satte Pogba i kontakt med Akershus-klubben.

– Han ønsker å dele av sin erfaring og kompetanse inn i fotballen, inn mot barn og unge, for å utvikle fotballspillere. De var her for å presentere et konsept som heter «Excellence Management», sier han.

Excellence Management er ifølge Instagram-kontoen med samme navn «en unik metode som bruker psykologiske tester fra MD for å forstå individuelle og kollektive motivasjoner.»

Mathias Pogba har tidligere spilt i blant annet Wrexham og Sparta Rotterdam, før han la opp i 2022.

– Han fortalte litt om sin bakgrunn og hvor han kommer fra. Det jeg opplevde som en sånn genuin interesse for det å jobbe for å utvikle ikke bare spillere, men med personer. Og det virka som oppriktig interesse, fortsetter han.

Men «Excellence»«Excellence»Perfeksjonisme/fortreffelighet. har ikke alltid vært beskrivende for Mathias Pogba. I 2022 ble han siktet og varetektsfengslet for et angivelig komplott for å utpresse 130 millioner norske kroner fra sin lillebrorkomplott for å utpresse 130 millioner norske kroner fra sin lillebrorhttps://www.vg.no/sport/i/RG9l8W/afp-pogba-hevder-han-har-blitt-utpresset-for-130-mill, daværende United-spiller Paul Pogba.

I tillegg har franske myndigheter bedt om rettssak mot rettsak mot Mathias Pogba og fem andre for anklager om kidnapping. Mathias Pogba og alle de andre involverte nekter skyld.

VG spør om klubbutviklerens syn på saken. Han forteller at han ikke var klar over alvorligheten i anklagene.

– Man har fanget opp at det har vært noen skriverier. Men jeg har ikke vært kjent med det som du sier til meg nå, sier han og fortsetter:

– Er dette i konflikt med det vi står for? Hvilke rollemodeller skal vi være innad, og som klubb utad? Om det går i konflikt med det vi står for, så vil ikke dette være aktuelt. Det er helt åpenbart. Der må vi ta en god vurdering, sier han.

Paul Pogba er for øvrig utesteng i fire år etter en positiv dopingprøve:

Read Entire Article