Pappa Sørloth før Madrid-derbyet: – Et av høydepunktene du kan få med deg som fotballspiller

1 week ago 11



Atlético Madrid møter Real Madrid søndag kveld. Alexander Sørloth (28) kan få en sentral rolle.

 Alexander Sørloth byttet ut Villarreal med Atlético Madrid i sommer. I kveld spiller han sitt første Madrid-derby. Foto: Manuel Bruque / EPA / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 29.09.2024 16:16

– For alle lag som spiller mot Real Madrid er jo på en måte en finale. Og da kommer jo også Alexanders ... kall det «passion» til sin fulle rett. Det er jo det som skjedde mot Real Madrid sist med Villarreal, sier Gøran Sørloth til VG på telefon fra Madrid.

Kampen han refererer til er da Villarreal og Real Madrid spilte uavgjort 4–4 i nest siste serierunde i fjorårssesongen. Sønnen scoret fire mål og ble belønnet med 1010maks poengsum. på Sofascore-børsen.

Grafikk: sofascore.com

– Spesielt i spansk sammenheng så har han jo en forse med styrke og fart. Den blir veldig markant når det er flatt forsvar, fortsetter Sørloth senior.

Gøran Sørloth

Her fra et VG-intervju i 2020.

I 2023/24-sesongen ble Alexander Sørloth nummer to på toppscorerlisten i den spanske ligaen med 23 nettkjenninger23 nettkjenningerKun daværende Girona-spiss Artem Dovbyk hadde flere, med 24. .

På de første syv kampene i ligaen denne sesongen har Alexander Sørloth notert seg for ett mål og to målgivende for sin nye klubb.

– Jeg vet jo at det er mange som sier at han har scoret lite mål, men jeg ser at han er i god form. Jeg ser på stegene hans at det bare er et tidsspørsmål før det braker løst igjen. Han har bestemt seg for at dette skal gå bra, og da går det som regel bra, sier senior.

– Hva med laget som helhet sin åpning?

– Jeg synes det har vært litt ujevnt, jeg må innrømme det. Jeg forventer jo mye mer. Men det er klart at når jeg sier det, så er det også med tanke på at de har et voldsomt utgangspunkt med mannskapet deres.

To poeng skiller lagene etter syv kamper. Historisk sett har Real Madrid hatt et solid overtak:

Grafikk: sofascore.com

– Hvordan tror du det blir å være på Metropolitano og se kampen live?

– Det tror jeg blir et av våres største høydepunkter som foreldre. Og det er jo et av høydepunktene du kan få med deg som fotballspiller også, sier en stolt far, og legger til:

– Vi er veldig heldige og bortskjemte som får lov til være med på den reisen her.

Sørloth har startet fem av syv kamper i La Liga, men har ennå ikke fått 90 minutter for sin nye klubb. På spissplass har han tøff konkurranse med Erling Braut Haalands gamle lagkamerat i Manchester City, Julián Alvarez.

– Vi får se om det er han eller Alvarez som starter. Det virker som at de fleste spanske medier har Alvarez i sin antatte lagoppstilling, sier La Liga-ekspert Veland til VG.

Petter Veland

La Liga-ekspert. Her fra et VG-intervju i 2019.

Veland tror uansett at den høyreiste nordmannen kommer til å spille en sentral rolle – enten om han starter, eller om han kommer inn som innbytter på tampen.

– Han har en egen evne til å holde konsentrasjonen, fysikken og overskuddet ved like. Han er kapabel til å hugge til selv om kampuret viser 93 minutter, like ofte og like godt som når kampuret viser 17 minutter. Det er jo helt åpenbart en egenskap som kan komme til sin rett i det som i utgangspunktet er en veldig, veldig jevn kamp, som etter alle solemerker har spenning i seg frem til dommeren blåser for aller siste gang, sier Veland til VG.

Veland tror ikke en skal legge så mye vekt på Sørloths praktkamp mot Real Madrid sist sesong.

– I en kamp som dette mot Real Madrid på hjemmebane, så kommer denne kampen til å være veldig annerledes enn det det ble for Villarreal sin del, som egentlig spilte en kamp som ikke handlet om noe som helst annet enn å servere Sørloth i hans jakt på å bli toppscorer i La Liga.

NB! Real Madrid må på sin side klare seg uten en skadet Kylian Mbappé.

Read Entire Article