Overrasket over reaksjonene: – Kanskje jeg ikke skulle sagt det

2 days ago 7



Ståle Solbakken trodde ikke det var noe nytt for folk at planen hans er å gi seg etter VM-kvaliken.

 Etter alt å dømme er kvaliken til VM i 2026 den siste for Solbakken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 03.10.2024 18:25

For det ble overskrifter i de fleste medier da Solbakken på spørsmål fra VG svarte at denne kvaliken etter alt å dømme blir hans siste.

– Kanskje jeg ikke skulle sagt det, sier landslagssjefen noen dager før landslaget igjen samles.

Før kampene mot Kasakhstan og Østerrike for en måned siden, sa han følgende:

– Mens jeg fremdeles er ung og viril så vil jeg gjøre noe annet også. Jeg har sagt nei til en del klubbjobber som egentlig fristet meg, men jeg er fast bestemt på å gjøre et siste forsøk her nå, og så tenker jeg at da er det bra.

Da VG spør ham om reaksjonene i ettertid, flirer mannen fra Grue.

– Jeg ble bare spurt om det, men jeg trodde ikke det var en nyhet. Da jeg skrev ny kontrakt så sa jeg nettopp det. Derfor trodde jeg bare at jeg repeterte meg selv. Så skjønte jeg på oppfølgingsspørsmålende dagen etter og dagen etter det at det kanskje var utaktisk. Men jeg hadde sagt det samme ett år før, sier Solbakken.

– Ser du noe scenario der du blir sittende etter et eventuelt VM i 2026?

– Jeg sier som jeg har sagt hele tiden at mest sannsynlig så er det ikke det. Men man skal aldri si aldri i fotballen, sier Solbakken.

Han forteller mer om de henvendelsene som skal ha kommet fra andre klubber:

– Jeg tror det er et par store jobber, hvertfall en stor jobb til i meg. Jeg har fått noen henvendelser og et par store også. Men når du er i en sånn type jobb, så kan du ikke ta det møtet. For det kan åpne for noe du ikke skal åpne for som landslagssjef. Men jeg vet at jeg ikke blir arbeidsledig, sier han.

– Det har vært fra mange forskjellige land, men det er henvendelser og ikke tilbud. Jeg har sagt nei og ikke gått i dialog, sier han.

Mandag samles landslagsherrene igjen før møtet med Slovenia på Ullevaal torsdag og Østerrike borte søndag. Martin Ødegaard er skadet og ikke med i troppen. Solbakken sier det fortsatt er ubestemt om hvorvidt Ødegaard likevel kommer til å være til stede under samlingen.

Read Entire Article