Overraskelseskonsert for Eidsvåg (70) – visste ingenting

1 month ago 14



Søndag ble det holdt en overraskelseskonsert for Bjørn Eidsvåg i Oslo Spektrum på hans 70-årsdag. 5000 i publikum startet konserten med å synge bursdagssang.

 Frederik Ringnes
JUBILANT: Den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg fyller 70 år søndag. Det ble feiret med overraskelseskonsert i Oslo spektrum. Foto: Frederik Ringnes

Publisert 17.03.2024 19:32 Sist oppdatert 11 minutter siden

70-årsjubilanten ble kjørt – med bind for øynene – inn på konsertarenaen, der en lang rekke artistkolleger ventet for å hylle ham med sin fremføring av hans låter.

På en hemmelig Facebook-gruppe med 7500 medlemmer skriver sønnen Simen Idsøe Eidsvåg, som sammen med søsknene Lise og Einar Idsøe Østevik Eidsvåg står bak bursdagsoverraskelsen, at faren ikke ante noe om hva som ventet ham søndag kveld.

Sendes i påsken

Eidsvåg skal ifølge sønnen ha trodd han «skulle noe med NRK», og at det dreide seg om «et lite opptak».

Og NRK er ganske riktig med på hemmelighetskremmeriet og skal filme det hele – fra bindet fjernes fra øynene og til 12 artistkolleger har hyllet Eidsvåg på scenen.

Konsertopptaket skal sendes på NRK1 skjærtorsdag.

 Frederik Ringnes / NTB
HYLLES: Oslo spektrum inntas av artister som skal hylle 70-åringen søndag kveld. Foto: Frederik Ringnes / NTB

– Dette har vært en uke full av planleggingsmøter til denne hyllestkonserten. Det er ganske så rart å planlegge en slik konsert hvor hovedartisten ikke skal vite noen ting, skrev Simen Idsøe Eidsvåg i et av innleggene på den hemmelige Facebook-gruppen.

Kun via denne gruppen, opprettet fire måneder i forkant, kunne innbudte finne linken til billettkjøp til overraskelsesfesten.

Ifølge arrangøren er det solgt 5000 billetter til konserten.

Sterk artistliste

Disse artistene er på plass for å hylle Bjørn Eidsvåg denne søndagskvelden i Oslo Spektrum:

Emma Steinbakken (som gjorde sin versjon av «Floden» til en landeplage), Maria Mena (som har sunget hans «Til alle tider»), Ingebjørg Bratland (har tolket hans «Evig hvile», ga ut låten «Savner deg» sammen i januar), Elvira Nikolaisen (Eidsvågs originale «Floden»-duettpartner), Lisa Nilsson (duettpartner på «Mysteriet deg») og Åge Aleksandersen.

(©NTB)

Read Entire Article