Overgrepsdømt lærer jobbet i Oslo-skolen. Foreldre informert om at kriseteam kommer til skolen mandag.

3 hours ago 4



Barneskolelæreren som er dømt for overgrep i England, jobbet i Oslo-skolen. Foreldre og ansatte ved den aktuelle skolen er nå informert. – En vanskelig og vond situasjon, sier Utdanningsetaten.

Den overgrepsdømte læreren jobbet i Oslo-skolen. Foto: Ørn E. Borgen/Hans O. Torgersen

Publisert: 27.10.2024 16:09 | Oppdatert: 27.10.2024 16:23

Kortversjonen

Lørdag ble det kjent at en nordmann i 40-årene i England er dømt til tre års fengsel for å ha tatt og oppbevart overgrepsmateriale og seksualiserte bilder av barn. Noen av barna var, ifølge britisk politi, helt ned i treårsalderen.

Mannen som ble arrestert i Manchester i sommer, var ansatt på en av skolene i Oslo. Søndag ble alle ansatte og foreldre ved den aktuelle skolen informert om saken.

– Vi er opptatt av å ta vare på elever og foreldre ved skolen i denne vanskelige og vonde situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten Randi Hagen Eriksrud.

– Skal ikke tilbake til oss

Barneskolelæreren skal ha blitt meldt savnet i Norge.

I informasjonen som er sendt ut, viser rektor til britiske og norske medieoppslag om saken:

«Mannen er ansatt ved vår skole, men har ikke vært på skolen dette skoleåret. Mannen skal ikke tilbake til vår skole», står det.

Den aktuelle Oslo-skolen har tatt kontakt med norsk politi om saken, men har foreløpig ikke fått flere opplysninger enn det media har omtalt.

– Han var i kontakt med flere barn over nett, inkludert i Chile. Jeg er ikke i tvil om at han ville fortsatt å lete etter overgrepsofre, skrev den britiske etterforskningslederen Izabel Fowkes i en pressemelding fredag.

Ifølge pressemeldingen har mannen erkjent forholdene og vil bli utvist etter endt soning.

Kriseteam koblet inn

I informasjonen den aktuelle Oslo-skolen nå har sendt ut, skriver rektor:

«Dette har nå blitt delt i sosiale medier og flere av våre elever har fått høre om det. Skolen er opptatt av at det ikke skal oppstå unødvendige spekulasjoner og rykter, fordi vi ønsker at elevene skal oppleve skolen som et trygt sted å være».

Mandag morgen blir saken uansett tema i klasserommene.

– Alle elevene skal få snakke om dette i klassen med trygge voksne som kan svare på spørsmål og ivareta dem, sier Eriksrud i Utdanningsetaten.

Skolens helsesykepleier og Utdanningsetatens kriseteam vil være til stede.

Råd til foreldrene

Skolens rektor oppfordrer alle foreldrene til å snakke med barna sine om det som har skjedd og være oppmerksom på barnas tanker og reaksjoner.

«Dersom de spør om de selv er blitt tatt bilde av, kan dere svare at politiet etterforsker dette. Vi har ikke fått noen informasjon om det», skriver rektor.

Og legger til:

«Ikke snakk med barna om dette rett før de skal legge seg».

Den overgrepsdømte barneskolelæreren skal etter det Aftenposten vet ikke være tidligere straffedømt.

Hverken britisk eller norsk politi har foreløpig svart på Aftenpostens spørsmål om saken. Det er foreløpig ikke kjent om han har arbeidet på andre barneskoler tidligere.

Read Entire Article