Ordføreren raser etter E18-vedtak: – Uforståelig

1 month ago 13



Kollektivfeltet skal gjenåpnes – men bare i helger, og ikke før om flere uker. Det får en oppgitt ordfører til å reagere.

 Ørn E. Borgen / NTB
HOVEDFARTSÅRE: Bellevue-dumpa på Billingstad i Asker på vei ut av Oslo. Illustrasjonsbilde fra 2021. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Publisert 29.08.2024 10:29

1. juli ble Ring 1 midlertidig stengt i Oslo. For å redusere biltrafikken inn mot og gjennom Oslo ble kollektivfeltet på E18 vestfra stengt for elbiler.

Torsdag morgen opplyser samferdselsminister Jon-Ivar Nygård at de legger opp til at kollektivfeltet blir åpnet igjen i helgene på denne strekningen, altså fra Asker-Lysaker.

– Vi ser at på E18 vestfra har framkommeligheten blitt dårligere. Dette gjelder særlig i helgene. Vi vil i tillegg se på hvordan vi kan åpne kollektivfeltene for elbiler i helgene også på E6 nord- og sørfra, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Tar flere uker

– Jeg har stor forståelse for at den midlertidige stengingen av Ring 1 skaper utfordringer i folks reisehverdag. De tiltakene som er gjort, er for å sikre framkommelighet inn mot og gjennom Oslo sentrum. Dette er viktig både for nødetatene og kollektivtrafikken, sier Nygård.

I pressemeldingen står det at det først kan åpnes om noen uker fordi Statens vegvesen må gjøre en praktisk jobb som vil ta noen uker.

I tillegg opplyser Nygård til VG at saken må ut på høring først. 

– Ingen logikk

Dette får Asker-ordfører Lene Conradi til å reagere. Hun sier det er gledelig at kollektivfeltet igjen blir åpnet, men...

– Det er kun et første skritt for det er ikke tilstrekkelig å åpne kun i helgene. Og det er uforståelig hvorfor det skal ta flere uker å gjennomføre det, sier Conradi. 

 Alf Simensen / NTB
ASKER-ORDFØRER: Lene Conradi taler under Høyres Landsmøte 2023. Foto: Alf Simensen / NTB

Hun beskriver hvordan mange nå «trekker et lettelsens sukk over å igjen få forutsigbarhet for lokaltrafikksituasjonen på lørdager og søndager». 

– Men vi har fortsatt en stor sårbarhet på ettermiddager og kvelder som kunne vært avhjulpet med samkjøring i kollektivfeltet. Ikke minst for alle de som er avhengig av bil for å komme seg på jobb og næringstransporten må det også gjøres noe i rushtid, sier ordføreren.

– Det er ingen logikk å stenge helt for mye av transporten skal avvikles før Oslo, mener Conradi bestemt.

Read Entire Article