Oppussingsobjekt gikk to millioner over prisantydning – ikke renovert siden 50–60-tallet

1 week ago 13



Boligen fra 1920 lå ute til en prisantydning på 17,5 millioner kroner.

Det 211 kvadratmeter store rekkehuset i Ullevål Hageby i Oslo ble solgt for 19,5 millioner kroner. Foto: Steffen Rikenberg

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Med en salgssum på to millioner over prisantydningen, endte dermed rekkehuset i Langlia 6 i Ullevål Hageby i Oslo med en prislapp på 19,5 millioner kroner.

– Man venter aldri at boliger skal gå for så mye over prisantydningen, så selgerne er veldig fornøyde, sier Kristine Grønn, eiendomsmegler og partner i Sem & Johnsen.

Les på E24+

Dette bør du vite om «alternative» investeringer

Boligen fra 1920 har et bruksareal på 211 kvadratmeter.

Grønn beskriver enderekkehuset som en veldig flott bolig, men at det er veldig mye som må gjøres der.

– Ingen ting innvendig er renovert siden 50-60-tallet. Da vi satte prisantydningen kalkulerte vi inn at det måtte totalrenoveres, sier hun.

Rekkehuset fra 1920 er ikke renovert siden 50–60-tallet, så store deler av boligen trenger å pusses opp, ifølge megleren. Foto: Steffen Rikenberg

– Velfungerende marked

Oppussingsobjektet har blant annet tre soverom og direkte utgang til hage.

Kristine Grønn i Sem & Johnsen sier at det til slutt var med to stykker i kampen om rekkehuset, som begge hadde vært i markedet og lett etter bolig en stund.

Boligen ble solgt etter første runde, ifølge megleren. Hun opplever markedet som absolutt velfungerende, og sier at Sem & Johnsen har solgt bra med boliger i det siste.

– Men vi merker at dersom vi går ut med for høy pris stopper det litt opp og går tregere. Så det er et velfungerende marked når vi ikke tar en mulig gevinst på forskudd, men setter en attraktiv prisantydning, som selvfølgelig også skal kunne aksepteres av boligselger og være innenfor forventet intervall på mulig salgspris, sier Grønn.

Prisene fortsetter oppover

Så langt i år har boligprisene i Norge steget med 5,9 prosent, ifølge Eiendom Norge. Samtidig er tilbudet i bruktboligmarkedet betydelig redusert i årets første måneder.

Terje Tinholt, grunnlegger av Tinholt Eiendomsmegling, har tidligere uttrykt bekymring overfor E24 over den raske prisstigningen, som han mener kan føre til et usunt marked.

Gjennomsnittsprisen for en bolig lå på 4.581.993 kroner i mars, etter at prisene steg med 0,9 prosent på landsbasis forrige måned.

Leieprisene fortsetter også oppover. Så langt i år har leieprisene i de store byene steget med 2,3 prosent, ifølge Eiendom Norge.

Les også

127 kom på visning: Gikk 2,5 millioner over prisantydning

Les også

Treholts leilighet solgt for millioner

Read Entire Article