Økt bekymring om kokainbruk i arbeidslivet

2 hours ago 3



 Beate Oma Dahle / NTBKokain har nå overtatt cannabis-henvendelser. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

De siste årene er det registrert en økning i antall henvendelser som omhandler kokain.

onsdag 9. oktober kl. 08:28

Henvendelsene kommer i hovedsak fra ledere og HR, og majoriteten av henvendelsene omhandler en konkret bekymring om kokainbruk hos en ansatt, ikke generelle spørsmål om kokain.

Det skriver Akan i en pressemelding.

Kokain overtar

I tillegg er det nå flere henvendelser om kokain, enn cannabis. 

– Tradisjonelt har det alltid vært flere henvendelser om cannabis enn kokain når henvendelsene handler om bruk av illegale rusmidler, sier Camilla Lynne Bakkeng, fag- og kommunikasjonsleder hos Akan kompetansesenter. 

Bilde av Camilla Lynne BakkengCamilla Lynne Bakkeng

Fag- og kommunikasjonsleder i Akan

Arbeidslivet gjenspeiler trender i samfunnet, og befolkningsundersøkelser viser at kokainbruk har økt de siste årene, særlig blant unge menn. 

– Det er derfor ikke overraskende at vi opplever en økning. Det som er gledelig er at de fleste som kontakter oss hovedsakelig gjør det fordi de ønsker å hjelpe og beholde den ansatte, sier Lynne Bakkeng. 

Henger sammen

Andelen som handler om henvendelser knyttet til kokain er lav sammenlignet med henvendelser om problematisk alkoholbruk. 

Det er likevel verdt å merke seg at kokainbruk henger sammen med risikofylt alkoholbruk, står det videre i pressemeldingen.

– Forebygger vi risikofylt alkoholbruk er det derfor sannsynlig at vi også bidrar til å forebygge bruk av illegale rusmidler, avslutter Camilla Lynne Bakkeng.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article