Odd fikk sjokk da han så en halshogd gnom i hagen

1 month ago 34



Mystisk tyveri på fjellet:

Nå går Odd Knapkøien-Tangen til politiet for å få svar på mysteriet om den halshogde gnomen og katte-statuen som forsvant.

 Privat
HODELØST: Odd Knapkøien-Tangen likte ikke å bli møtt av dette synet da han slo opp hyttedøra på lørdag. Nå vil han ha svar på hvem som har satt en hodeløs gnom i hagen hans – og hvorfor. Foto: Privat

Publisert 18.08.2024 22:47

Hytte-idyllen på Mysusæter brast for Odd Knapkøien-Tangen lørdag morgen.

Han er pensjonist og har funnet roen oppe i fjellheimen der han kan gå kveldsturer med kone og hund og se sola gå ned over Rondane.

Men etter å ha sett det som møtte ham i hagen lørdag morgen, har Knakøien-Tangen sovet dårlig.

Der ute – på tunet til hytta han bygde i 1994 – sto det vanligvis en katte-statue på 40 kilo. Den hadde han fått hogd av eksperter fra Estland på 90-tallet.

Fikk sjokk

Nå var katten stjålet – og noen hadde satt igjen en halshogd hagegnom i stedet.

– Jeg fikk sjokk. Det er det verste jeg har sett, sier Knapkøien-Tangen til TV 2.

 Privat
FIKK SJOKK: Odd Knapkøien-Tangen sier at hytte-idyllen blir preget av hendelsen. Foto: Privat

Han og kona Gry tror at tyveriet skjedde en gang i løpet av natt til lørdag. De vil anmelde, og Innlandet politidistrikt bekrefter overfor Gudbrandsdølen Dagningen at de er varslet om saken.

Odd Knapkøien-Tangen sier han føler seg sjikanert og truet. Ifølge ham reagerte politiet på henvendelsen, og sa at han måtte anmelde. Han skal til lensmannen på Sel mandag for å ordne det.

– Trussel

– Jeg har vært ute en vinternatt før, og er ikke redd for noe. Men dette gjør meg vondt. Kona mi reagerer akkurat likedan, sier han.

 Privat
FORSVANT: Kattestatuen i bakgrunnen har nå forsvunnet. Foto: Privat

Knapkøien-Tangen sier at han ser på den halshogde gnomen som en trussel.

– Hagegnomen sto der katten hadde stått. Den hadde de halshogd, og hodet var dandert fint ved siden av. Den sto og så rett på meg da jeg åpnet inngangsdøra, sier han.

– Det er ikke noe trivsel her lenger. Jeg blir urolig når jeg får et hode i hagen sånn. Politiet sa jeg skulle ta det på alvor.

Detektivarbeid i gang

Knapkøien-Tangen sier han ikke har noen mistenkte, men at han har levd et langt liv og vært engasjert. Det kan noen ha mislikt, tror han.

– Hva er det som gjør deg så sikker på at det ikke er rampestreker?

– Du stjeler ikke en 40 kilo tung katt, da. Hadde katten stått der og gnomen var blitt plassert der, så kanskje. Men jeg reagerer jo på halshoggingen. Det er guffent, sier han.

Nå er hele hyttefeltet engasjert i detektivarbeid for å finne svar på mysteriet.

– Det lå igjen en snusboks. Vi er i gang med å sjekke om noen har kamera for å se om noen kan ha sett noe. Vi sjekker også med bomfirmaet hvem som er registrert inn på veien her. Jeg vil ikke ha dette hengende over meg. Jeg vil ikke at noen skal komme og dolke meg i ryggen, sier Knapkøien-Tangen.

Vil ha svar

Han er klar på at det som skjedde i hagen, preger ham.

 Privat
TRUSSEL: Odd Knapkøien-Tangen ser på hendelsen som en trussel. Foto: Privat

– Dette er trusler. Du danderer ikke et halshogd hode ved siden av kroppen uten at det er en trussel. Da jeg la meg i natt, lå jeg ikke med åpent vindu, sier han.

Nå håper pensjonisten – som bor på Årnes – at politiet skal løse saken.

– Jeg vil ha svar og få tak i vedkommende som har gjort dette.

Read Entire Article