Oasis bekrefter gjenforenes

1 month ago 18



Dette bildet fra det japanske forsvarsdepartementet viser et kinesisk overvåkingsfly av typen Y-9, som mandag skal ha krenket japansk luftrom. Japan reagerer sterkt på hendelsen.

Dette bildet fra det japanske forsvarsdepartementet viser et kinesisk overvåkingsfly av typen Y-9, som mandag skal ha krenket japansk luftrom. Japan reagerer sterkt på hendelsen. Foto: Japans forsvarsdepartement via AP / NTB

Japan hevder at et kinesisk militærfly tok seg inn i japansk luftrom og omtaler det som en alvorlig krenkelse av Japans suverenitet.

Regjeringstalsperson Yoshimasa Hayashi kaller det tirsdag en trussel mot sikkerheten.

Hayashi sier at regjeringen ikke vil gi noen kommentar om det kinesiske flyets hensikter.

– Men, Kinas nylige militære aktiviteter nære Japan har tendens til å tilta og bli stadig mer aktive, sier han.

Kinas tiltakende økonomiske og militære makt i regionen og mer konfronterende holdning i disputter om territorium, særlig Taiwan, har vekket bekymring hos USA og amerikanernes allierte.

Japan, som i flere tiår var strengt pasifistiske, har økt pengebruken på forsvaret, styrket evnen til å gjennomføre «motangrep» og løst opp reglene for våpeneksport.

Japan og Sør-Korea har også jobbet for å legge gamle konflikter bak seg, og Japan er med i fireralliansen med USA, Australia og India, en gruppe som anses som en skanse mot Kina.

Read Entire Article