Nytt nederlag for Kjerkol

1 month ago 24



Ikke ønsket som toppkandidat:

Aps store lokallag i Namsos og Steinkjer gikk torsdag kveld imot Ingvild Kjerkol som toppkandidat for Nord-Trøndelag Ap foran stortingsvalget.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
VRAKET IGJEN: Ingvild Kjerkol (Ap) ble vraket av ytterligere to lokallag i Nord-Trøndelag, og kan ryke ut av Stortinget. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Publisert 29.08.2024 21:45

Ingvild Kjerkol (Ap) har takket ja til fire nye år på Stortinget for Nord-Trøndelag Ap, men TV 2 meldte onsdag at både Verdal og Levanger Ap vraket henne da de spilte inn toppkandidater til nominasjonskomiteen.

Torsdag gikk Kjerkol på et nytt nederlag da Namsos Ap vedtok hvilke kandidater de ønsker på de fem øverste plassene foran stortingsvalget i 2025.

Kjerkol er ikke på listen, opplyser Namsos Ap.

 Frode Sunde
NYE KREFTER: Ordfører i Nærøysund, Amund Hellesø, er nestleder i Trøndelag Ap og er ønsket inn på Stortinget av flere lokallag. Foto: Frode Sunde

Lokallaget foreslår ordføreren i Nærøysund, Amund Hellesø, som toppkandidat.

Ønsker fornyelse

Det ble debatt om Kjerkol skulle foreslås, men et klart flertall ønsket ikke henne på listen, opplyser nestlederen i Namsos Ap, Svein Storø til TV 2.

– Vi har stor respekt for innsatsen og den jobben hun har gjort. Hun har gjort en fabelaktig jobb for Ap, men vi ønsker en fornyelse, sier Storø. 

Det ble en god og ryddig debatt, forteller han.

– Er oppmerksomhet om plagiat i Kjerkols masteroppgave grunnen til at hun ikke får fornyet tillit?

– Nei, det har i utgangspunktet ingenting med saken å gjøre. Vi har som sagt stor respekt for henne, men ønsker å få inn nye krefter, og trekke inn nye folk, sier Storø.

Delte meninger

Heller ikke Steinkjer Ap ønsker Kjerkol på topp, men foreslår i likhet med Namsos at Hellesø får en stortingsplass.

Steinkjer Ap var delt i synet på om Kjerkol skulle stå på listen som spilles inn til nominasjonskomiteen

– Det er ikke til å stikke under en stol at det var delt. Det var argumenter for og imot. 

– Hva gjorde at hun ble vraket?

– Det er vanskelig å si, men jeg ba om at det ble vedtatt en liste som vi kan vinne valg på, som vekker engasjement, og det mener jeg medlemmene har gitt.

Lag med mange delegater

Med de siste vedtakene brenner det et blått lys for Kjerkols ønske om gjenvalg.

De fire lokallagene Steinkjer Ap (18), Namsos Ap (13), Levanger Ap (17), Verdal Ap (12) vil til sammen ha 60 delegater på nominasjonsmøtet.

Det er nær halvparten av de totalt 133 delegatene på nominasjonsmøtet, som inkluderer 10 stemmer fra AUF.

Men først skal alle lokallagene spille inn forslag til en liste med 20 navn, der fem er prioritert på de øverste plassene.

Nominasjonskomiteen foreslår på bakgrunn av innspillene en liste som sendes til lokallagene, som i sin tur får en ny sjanse til å komme med innspill.

Det endelige forslaget til valglisten legges fram før nominasjonsmøtet i Nord-Trøndelag Ap 30. november.

Read Entire Article