Nypan-hattrick da Rosenborg knuste Lillestrøm foran tomme tribuner

1 month ago 16

(Rosenborg – Lillestrøm 4–0) Anført av Sverre Nypan (17) påførte Rosenborg Lillestrøm nok et nederlag.

Sverre Nypan scoret ett før pause og to etter hvilen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 21.08.2024 20:52

Da lagene møttes for én måned siden ble den avbrutt etter en drøy halvtime i den mye omtalte «fiskekake-kampen». Da hadde spillere blitt sendt i garderoben av dommer Rohit Saggi tre ganger, etter at begge lags supportere protesterte blant annet ved å kaste fiskekaker og tennisballer på banen ved fire anledninger.

– Hattrick på Lerkendal er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, sier Nypan til TV 2.

Foran 21 423 tomme seter på Lerkendal holdt Roseborg lekestue med Lillestrøm – som bare har tatt ett poeng på fem kamper under Robin Asterheds ledelse.

– Det setter naturligvis sitt preg på matchen i form av den energien vi får fra våre hjemmefans. Den får vi ikke i dag, sa Rosenborg-trener Alfred Johansson til TV 2 før kampstart på spørsmål om hvordan det ville bli å spille foran tomme tribuner.

Til tross for publikumsrestriksjoner, tok det ikke mer en to minutter før det «nye» oppgjøret onsdag kveld ble stoppet. En supportergruppering fra Rosenborg hadde tatt turen til Lerkendal og stilte seg opp på gratishaugen – på ene hjørnet utenfor Lerkendal stadion.

Banen ble røyklagt av bluss.

1 av 4Foto: Ole Martin Wold / NTB

Etter to-tre minutter var kampen i gang igjen, og det tok ikke mange minuttene før Marius Broholm (19) ga de fremmøtte på gratishaugen noe å juble for.

Gjermund Åsen gikk nedpå i det han skulle opp i presset, Broholm fant en luke fra utsiden av 16-meteren og plasserte den helt nede i høyre hjørnet bak en utspilt Stefan Hagerup i Lillestrøm-buret.

– Han blir bare viktigere og viktigere for dette Rosenborg-laget, kommenterte TV 2s ekspert Yaw Amankwah.

Edvard Tagseth satte opp Broholm og fikk målgivende på 1–0-scoringen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg-supporterne feiret med bluss, og det ble et nytt stopp i spillet.

Like før pause kombinerte Broholm og Tagseth på ny. Broholm slapp til Tagseth på overlapp, som sendte av gårde en presis pasning langs bakken til Sverre Nypan – rett foran nesen på Hagerup. På ett touch satte 17-åringen sitt tredje eliteseriemål for sesongen.

Nypan feiret med å holde seg til øret og «hausse opp» de tomme tribunene.

Men Nypan var langt fra fornøyd. Midtveis i 2. omgang avsluttet unggutten et nytt, strålende RBK-angrep med å bredside inn 3–0 – ikke ulikt hans første mål.

Fem minutter senere fikk han muligheten fra straffemerket.

– Det er komikveld for de som har hjerte i Lillestrøm, kommenterte Amankwah før Nypan satte inn kveldens tredje fra straffemerket.

Med seieren opprettholder Rosenborg sin imponerende hjemmestatistikk. Trønderne har vunnet syv av ti kamper på Lerkendal og plukket med seg 22 av 30 mulige poeng – det er bestbestGlimt har 21 poeng med én kamp mindre spilt på hjemmebane. i Eliteserien.

LSK har to poeng ned til direkte nedrykk.