Nye bevis kan føre til løslatelse av Menendez-brødrene

2 days ago 6



 Thomas Andreassen / AP Foto: Thomas Andreassen / AP

Påtalemyndigheten i Los Angeles vurderer nå nye bevis i den berømte drapssaken fra 1989.

fredag 4. oktober kl. 02:18

Lyle og Erik Menendez, brødrene som ble dømt for å ha drept foreldrene sine i Beverly Hills for over 30 år siden, kan få saken sin gjenopptatt. Påtalemyndigheten i Los Angeles vurderer nå nye bevis som potensielt kan føre til løslatelse eller en ny rettssak, melder Reuters.

Nylig lanserte Netflix «Monstre: Historien om Lyle and Erik Menendez» noe som fikk en av brødrene til å kritisere strømmetjenesten.

«Det er trist å vite at Netflix' uærlige fremstilling av tragediene rundt vår forbrytelse har tatt oss flere skritt tilbake i tid,» skriver Erik Menendez.

 Nick Ut / AP / NTBFoto: Nick Ut / AP / NTB

Brødrene soner livstid uten mulighet for prøveløslatelse for drapene på foreldrene Jose og Kitty Menendez i 1989. Under den TV-sendte rettssaken i 1996, som fengslet en hel verden, hevdet brødrene at de hadde blitt seksuelt misbrukt av begge foreldrene i årevis og handlet i selvforsvar.

– Vi har en moralsk og etisk plikt til å gjennomgå det som blir presentert for oss og ta en avgjørelse, sa statsadvokat George Gascon på en pressekonferanse torsdag.

Les også: Dømt drapsmann kritiserer Netflix-serie

Blant de nye bevisene er et brev Erik Menendez angivelig skrev åtte måneder før drapene, hvor han beskriver overgrep. Etterforskere undersøker også påstander fra et medlem av 1980-tallsbandet Menudo om at han ble misbrukt av Jose Menendez, som var musikkdirektør.

 Jaimie Ding / AP / NTBFoto: Jaimie Ding / AP / NTB

Brødrenes advokat, Mark Geragos, roste Gascon for det han kalte "et modig skritt".

– Jeg tror vi er på et punkt nå hvor enhver fornuftig person som ser på denne saken mener de burde være ute, sa Geragos til reportere.

Interessen for saken har blusset opp igjen etter nylige TV-serier på Netflix og Peacock som omhandler brødrene og påstandene om overgrep.

Read Entire Article