Ny tiltale mot Trump

1 month ago 23



Amerikansk påtalemyndighet har kommet med en ny og endret tiltale mot Donald Trump i saken der han anklages for forsøk på å omgjøre valgresultatet i USA i 2020.

 Emily Elconin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP/NTB
ENDRER TILTALEN: Påtalemyndigheten har endret tiltalen mot tidligere president Donald Trump etter høyesterettsavgjørelsen. Foto: Emily Elconin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP/NTB

Publisert 27.08.2024 22:45 Sist oppdatert 6 minutter siden

Amerikansk påtalemyndighet har kommet med en ny og endret tiltale mot Donald Trump i saken der han anklages for forsøk på å omgjøre valgresultatet i USA i 2020.

Tiltalen ble presentert tirsdag av spesialetterforsker Jack Smith.

Tidligere i sommer kom USAs høyesterett med en avgjørelse som innebærer at ekspresidenter har stor grad av immunitet i saker som angår handlinger de utførte mens de ledet landet.

Avgjørelsen skapte usikkerhet rundt den videre framdriften i flere av sakene der Trump står tiltalt.

 Jacquelyn Martin/AP/NTB
ETTERFORSKER: Spesialetterforsker Jack Smith står bak tiltalen mot Donald Trump i saken der han anklages for undergraving av valgresultatet i 2020. Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB

I den nye tiltalen som ble presentert tirsdag, har påtalemyndigheten droppet anklager om at Trump forsøkte å presse justisdepartementet i sitt forsøk på å omgjøre valgresultatet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters framstår dette som et forsøk på å holde liv i saken etter høyesterettsavgjørelsen.

Spesialetterforsker Jack Smith står bak tiltalene mot Trump i denne saken, samt den såkalte dokumentsaken.

Read Entire Article